Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Avrupa’da Soydaş Azınlık Politikalarının Etkililiği
2021
Dergi:  
International Review of Migration and Refugee Studies
Yazar:  
Özet:

Avrupa bütünleşmesi etnik aidiyetleri güçlendirerek, ulus-devlet ve federasyonları zayıflatmaktadır. Diğer taraftan, bu bölünmeler Avrupa bütünleşmesi içinde yeniden birleşme anlamına gelmektedir. Birlik Avrupa’da sınırların önemini azaltmakta, azınlık haklarını geliştirerek ve serbest dolaşım gibi politikalarla sınır-ötesinde kalan soydaş azınlıkların anavatanlarıyla ilişkilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Bu da soydaş devletlerin korumacı politikalarını güçlendirmektedir. Bu çözüm, kanımızca, güç kullanımını içerebilen irredantizme alternatif olarak geliştirilmiştir. Bu süreç, ilk aşamada üye devletler içinde ve arasında siyasi sorunlar yaratabilecek ancak uzun vadede azınlık haklarının korunması ve diasporalara verilen destekler gibi irredantist politikalara alternatif politikaların gelişmesini sağlayarak, Avrupa barışına belki de en önemli katkıyı yapacak, yüzyıllık siyasi hataların telafisine imkan verebilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Review of Migration and Refugee Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

International Review of Migration and Refugee Studies