Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 6
Topraksız Tarımda Kullanılan Atıkların Marul ve Maydanoz Fidesi Yetiştiriciliğine Etkileri
2021
Dergi:  
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma sonbahar döneminde, ısıtmasız cam serada iki defa (domates ve marul) topraksız yetiştiricilikte kullanılan domates atıkları (DA doğrudan kullanılan, ÖDA ön işlem gören), Hindistan cevizi lifi (%100), Torf + Perlit karışımının (%65+%35) marul (Lactuca sativa var. capitate) ve maydanoz (Petroselinum crispum) fidelerinin kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışmada ayrıca torf ortamı kontrol amaçlı kullanılmıştır. Yetiştirme ortamlarının gövde çapı, fide boyu, kök uzunluğu ve fide yaş ağırlığı üzerine önemli etkileri belirlenmiştir (p˂ 0.05). Marul ve maydanoz fidelerinin kalitesinde DA ve ÖDA atıklarının diğer yetiştirme ortamlarına iyi bir alternatif olabileceği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of waste used in landless farms on the cultivation of marul and maydanoz
2021
Yazar:  
Özet:

This study; in the autumn period, two times in the unheated glass greenhouse (tomates and marul) there are tomato waste used in landless farming (DA; directly used, ODA; pre-processed), Indian coconut fiber (%100), Torf + Perlit mixture (%65+%35) marul (Lactuca sativa. The effects on the quality of capitate) and maydanoz (Petroselinum crispum) have been studied. In the study, the torf environment was also used for control purposes. The significant effects of cultivation environments on body diameter, fide length, root length and fide age weight have been determined (July 0.05). The quality of marul and maydanoz is determined that DA and ODA waste can be a good alternative to other cultivation environments.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; sonbahar döneminde, ısıtmasız cam serada iki defa (domates ve marul) topraksız yetiştiricilikte kullanılan domates atıkları (DA; doğrudan kullanılan, ÖDA; ön işlem gören), Hindistan cevizi lifi (%100), Torf + Perlit karışımının (%65+%35) marul (Lactuca sativa var. capitate) ve maydanoz (Petroselinum crispum) fidelerinin kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışmada ayrıca torf ortamı kontrol amaçlı kullanılmıştır. Yetiştirme ortamlarının gövde çapı, fide boyu, kök uzunluğu ve fide yaş ağırlığı üzerine önemli etkileri belirlenmiştir (p˂ 0.05). Marul ve maydanoz fidelerinin kalitesinde DA ve ÖDA atıklarının diğer yetiştirme ortamlarına iyi bir alternatif olabileceği belirlenmiştir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 134
Atıf : 114
2023 Impact/Etki : 0.172
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi