Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
İnternal Torasik Arter Kullanılmış Koroner Baypaslı ve Aortik Ark Çıkımlı Vertebral Arter Olgusunda Subklavyan Çalma Sendromu: Bir Olgu Sunumu
2008
Dergi:  
Journal of Experimental and Clinical Medicine
Yazar:  
Özet:

Koroner subklavyan çalma sendromu ilk kez 1974 yılında Harjola ve Valle tarafından bildirilmiştir. Proksimal subklavyan tıkayıcı hastalığından dolayı vertebral arterdeki tersine akım ve daha önce yapılmış LAD’ye (sol anterior desending) - internal torasik arter anastomozu, bu hastalarda koroner ve serebrovasküler yetmezliğe neden olur. 68 yaşında erkek hasta, hafif baş dönmesi ve Kanada klas I – II anjina ile hastaneye başvurdu. DSA görüntülemesinde sol subklavyan arter tıkanıklığı, sol internal karotis arter darlığı ve aortik ark çıkımlı sol vertebral arter saptandı. Koroner – subklavyan çalma sendromu nadirdir fakat İTA kullanılmış koroner baypaslı hastalarda potansiyel olarak tehlike arz eder. Koroner arter hastalığı ve büyük damar tıkayıcı hastalığı birlikteliği koroner ve serebral vasküler yetmezlik kombinasyonunu getirebileceğinden, tam klinik ve radyoljik değerlendirme zorunludur. Anahtar kelimeler: Subklavyan çalma sendromu, koroner baypas, aortik ark çıkımlı vertebral arter Subclavian Steal Syndrome in a Coronary Bypass Patient with Vertebral Artery Originating From Aortic Arc and Internal Thorasic Artery Used as a Conduit: A Case Report Coronary subclavian steal syndrome was first reported by Harjola and Valle in 1974. The reversal of flow in the vertebral artery due to proximal subclavian artery occlusive disease and in a previously constructed left internal thoracic artery (ITA) to left anterior descending coronary artery (LAD) caused coronary and cerebrovascular insufficiency in the patient. A 68 year – old man was admitted to the hospital with symptoms of dizziness and Canadian clas I–II angina. He had a history of coronary artery bypass grafting. Physical examination was consistent with subclavian steal syndrome. Digital subtraction angiography (DSA) demonstrated occlusion of the left subclavian artery, left internal carotid artery stenosis and left vertebral artery originated from the aortic arch. The coronary - subclavian steal syndrome tends to be a rare, but potentially hazardous, situation for patients after coronary bypass procedure with ITA grafts. The combination of coronary and cerebrovascular insufficiency is suggestive of concomitant CAD (coronary artery disease) and occlusive disease of the great vessels and mandates a full clinical and radiologic evaluation. Key words: subclavian steal syndrome, coronary artery bypass grafting, left vertebral artery originated from the aortic arch

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Experimental and Clinical Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.457
Atıf : 910
2023 Impact/Etki : 0.034
Journal of Experimental and Clinical Medicine