Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 8
Tokat İli’nin 2003 ve 2013 Yılları için Mekanizasyon Özelliklerindeki Değişiminin İncelenmesi
2016
Dergi:  
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2003 ve 2013 yıllarına ait tarımsal mekanizasyon düzeyini (kW ha-1, traktör 1000 ha-1, ha traktör-1) Tokat İli için belirlemek, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye ile karşılaştırmasını yapmaktır. Çalışmada; ayrıca tarımsal işlemlerde makina kullanımı olarak toprak işleme, ekim-dikim-gübreleme makinaları, tarımsal mücadele makinaları ile hasat ve harman makinalarına ait veriler de incelenmiştir. Çalışmadaki tüm istatistiksel veriler, Türkiye İstatistik Kurumundan alınmıştır. Türkiye ve Karadeniz Bölgesinde diskli traktör pulluğu sayıları 2003-2013 yılları arasında sırasıyla % 7.33 ve % 27.7 oranında artarken, Tokat ilinde ise % 53.8 oranında azalış göstermiştir. Tokat İlinde 2003-2013 yılları için dipkazan, pnömatik ekim makinası ve çayır biçme makinası kullanımlarında sırasıyla 14.6, 4.3 ve 5.5 kat kadar artışlar görülmüştür. Öte yandan, Tokat İlinde 2003 ve 2013 yılları için tozlayıcı sayısı %13.7 oranında azalırken; sırt pülverizatörü, motorlu pülverizatör ve atomizör sayılarında ise %44.15, %20.4 ve %18.4 oranında artışlar olmuştur. Tokat İlinde 2003 ve 2013 yılları arasında, tarımsal mekanizasyon düzeyini gösteren temel kriterler olan birim alana düşen traktör gücü (kW ha-1) ve 1000 hektar alana düşen traktör sayısı (traktör 1000 ha-1) değerleri; Karadeniz Bölgesi ve Türkiye’den daha yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tarım Makinaları Bilimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 29
Atıf : 8
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi