Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 7
La Theorie Des Opinions, Jean Stoetzel
1947
Dergi:  
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cette etude de Stoetzel sur la psycho - sociologie americaine, completee par une riche bibliographie, nous donne une idee assez large sur les travaux faits dans ce dernier quart de siecle. Ces recherches qui ne sont pas conformes a la tradititon de la psychologie et de la sociologie française et turque evoqueront peut-etre dans ces pays des echos considerables. L'idee principale de ces recherches est la suivante: il n'est pas possible de separer les representations collectives et individuelles par des limites precises. Les unes et les autres peuvent etre etudie par les tests de coexistence simultanee ou consecutive pour l'individu et le groupe. C'est ainsi qu'individu et societe nous apparaissent comme deux perspectives de la meme realite. Ces conclusions etaient proposees d'avance par quelques theses · hypothetiques. Mais aujourd'hui les etudes psycho-sociologiques viennent de les confirmer. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 778
Atıf : 2.127
2023 Impact/Etki : 0.377
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi