Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
FFR TEKNİĞİ KULLANILAN ÇOK HÜCRELİ LTE-A SİSTEMLERİNDE KAYNAK ATAMA ALGORİTMALARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş Uzun Dönem Evrim (Long Term Evolution Advanced – LTE-A) sistemlerinde kaynak atamadaki amaç mevcut zaman ve frekans kaynağının kullanıcılar tarafından belirli ölçütlere göre etkin şekilde kullanılabilmesidir. Sistem kaynaklarının kullanıcılar arasında etkin bir biçimde paylaştırılması amacıyla çizelgeleme algoritmaları kullanılmaktadır. Bu çalışmada, çok hücreli LTE-A sistemlerinde hücreler arası frekans ataması için bir statik Hücreler Arası Girişim Uyumu (Intercell Interference Coordination- ICIC) tekniği olan Kesirsel Frekans Tekrar Kullanımı (Fractional Frequency Reuse-FFR) tekniği, ilk kez Genelleştirilmiş Oransal Adillik (Generalized Proportional Fair-GPF) ve Aritmetik Ortalama Metodu (Arithmetic Mean Method-AMM) çizelgeleyiciler için kullanılmıştır. En İyi Kanal Göstergeci (Best Channel Quality Indicator-BCQI), RR (Round Robin) ve Oransal Adillik (Proportional Fair-PF), AMM ve GPF Çizelgeleyicileri ortalama kullanıcı çıkış hızı, kenar kullanıcı hızı, tepe kullanıcı hızı ve adillik açısından karşılaştırılmıştır. Simülasyonlar sonucunda, çok hücreli LTE-A sistemlerinde FFR kullanılması koşulunda, GPF çizelgeleyicilerin diğer çizelgeleyicilere göre kenar kullanıcı hızlarını ve sistem adilliğini artırdığı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The FFR technology is used in multiple LTE-A systems to accept the source allocation algorithms
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of resource allocation in the long-term evolution (LTE-A) systems is to make the current time and frequency resource efficiently used by users according to specific standards. Charting algorithms are used to effectively share system resources between users. In this study, the Fractional Frequency Reuse-FFR (Intercell Interference Coordination - ICIC) technique was first used for generalized proportional fair-GPF (Generalized Proportional Fair-GPF) and Arithmetic Mean Method-AMM (Arithmetic Mean Method-AMM) for intercell frequency assignment. Best Channel Quality Indicator (Best Channel Quality Indicator-BCQI), RR (Round Robin) and Oransal Justice (Proportional Fair-PF), AMM and GPF Screenshots are compared in terms of average user output speed, side user speed, top user speed and justice. As a result of the simulations, in the conditions of FFR use in multi-cell LTE-A systems, GPF scanner has been observed to increase side user speeds and system fairness compared to other scanner.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.953
2023 Impact/Etki : 0.114
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering