Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE ANADİL-HEDEF DİL YAPILARININ BAŞARIYA ETKİSİ
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Dil, başta insanlık olmak üzere hiçbir canlının kendisinden vazgeçemeyeceği bir sosyalleşme ve iletişim aracıdır. Varlığın oluşumundan bugüne önemini ve değerini asla yitirmeyen dilin kazanılması her zaman önemini koruyan bir gerçek olmuştur. Bu sebeple anadillerle yetinilmeyerek diğer dillerin öğrenim çabaları doğmuş ve sistematik eğitim planlamalarına geçilmiştir. Sarf edilen emeklerle ulaşılmak istenen nokta ise başarı denen ölçme ve değerlendirme yeterliliği olmuştur. Ancak bazı topluluklar ve ülkeler bunu gerçekleştirmede başarılı addedilirken kimileri ise başarısız kabul edilir. Türkiye gibi sistematik eğitim-öğretim mazisi bin yıldan fazla bir geçmişe dayanan ülkenin bu derece köklü tecrübesine rağmen dil eğitiminde başarılı olunduğu söylenmemektedir. Bu sebeple Türkiye şartlarında yabancı bir dil öğrenmenin mümkün olmadığı, gerçek manada başarının ancak yurt dışı eğitimiyle gerçekleştirileceği görüşü hakimdir. Öte yandan dil eğitiminde başarı veya başarısızlığın sınırları tam olarak belirlenmezken öğrenilen hedef dillerle Türkiye’nin pedagojik, jeopolitik, sosyolojik ve dilbilimsel açıdan sahip olduğu şartlar bir bütün halinde göz önünde bulundurulmamaktadır. Tüm bunların sonucunda yanlış bilinenler üzerine kurulu bir dil eğitim anlayışı hakim konuma gelmiştir. Bu çalışmada, dil eğitiminin vazgeçilmez aşaması olan ölçme değerlendirmede başarı ve başarısızlık olgularının tam olarak neyi ifade edebileceği üzerinde durulacaktır. Bu sebeple de global boyutta gerçekleştirilen İngilizce eğitiminin dünya ülkeleriyle Türkiye’deki başarı durumu kıyaslanacaktır. Sürekli dile getirilen “Türkiye’de dil eğitiminin başarısız olduğu” tezinin ne denli objektif olduğu sorusunun cevabı yanıtlanmaya çalışılacaktır. İngilizce eğitiminde başarılı ve başarısız olarak kabul edilen ülkelerden hareketle başarı ve başarısızlık ölçütleri daha objektif bir perspektifte değerlendirilecektir. Bu sayede gerek yabancı dil eğitimini sürdüren kimselerin daha gerçekçi bir eğitim anlayışı gerekse Türkiye’de yabancı dil eğitim politikasını dizayn edip uygulayan kimselerin yürütecekleri faaliyetlerinin imkan, sınır ve kapsamı daha sağlıklı bir zemine oturtulabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of foreign language teaching on the success of native-target language
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Language is a means of socialization and communication that no animal, including mankind, can give up from itself. The acquisition of a language that has never lost its importance and value from the formation of the existence to the present has always been a fact that preserves its importance. This is why, without satisfying with the native languages, the learning efforts of other languages were born and translated into systematic educational plans. The point to be achieved with the work done was the measurement and evaluation of the success. However, some communities and countries are successfully attributed to this, while some are considered failed. It is not said that the systemic education and teaching of the country, which is based on more than a thousand years of history, despite this degree of root experience, has succeeded in language education. Therefore, in the Turkish circumstances, it is not possible to learn a foreign language, the real sense of success will only be achieved by foreign education. On the other hand, when the limits of success or failure in language education are not fully determined, the conditions that Turkey has from a pedagogical, geopolitical, sociological and linguistic point of view with the target languages learned are not taken into account in a whole. The result of all this has come to the dominant position of a language understanding based on the wrong-known. This study will focus on exactly what success and failure phenomena can express in the measurement assessment, which is an indispensable stage of language education. Therefore, the success of English education in the world will be compared to the success of the country in Turkey. The answer to the question of how objective the thesis "in Turkey language education fails" is constantly spoken will be attempted to be answered. By moving from the countries that are considered successful and failed in English education, success and failure criteria will be assessed in a more objective perspective. Thus, if those who continue foreign language education need a more realistic education understanding, the possibility, boundaries and scope of the activities of those who design and implement foreign language education policy in Turkey will be placed on a healthier ground.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 414
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY