Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
Ulusun Yeniden İlanı: Kölelik ve Amerikan Devrimi
2019
Dergi:  
Litera: Dil Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

4 Temmuz, 1776 tarihi Amerika Birleşik Devletleri’nin Birleşik Krallık sömürgesinden  kurtulduğu ve ulusun temellerinin atıldığı gün olarak kutlanmaktadır. Ulusun  tarihinde önemli bir dönüm noktası teşkil eden bu tarih, Amerikan özgürlüğünün  değişmez ve tartışılmaz unsurları olan yaşam, özgürlük ve mutluluğa erişim  haklarının başlangıç noktası olarak kabul edilmektedir. Ancak, genel özgürlük  coşkusu içinde, kölelik gibi bir sorunun varlığı, yeni ulusun yüzleşmek zorunda  olduğu nihai çelişki olarak göze çarpıyordu. Özgürlük ülkesinde varlığı eğreti duran  kölelik müessesinin varlık nedenlerini açıklayan genel ve kabul edilen tarihsel  açıklamaların aksine, mevcut çalışma Amerikan vatandaşlığını tanımlayan ilkelerin  beyaz ve siyah topluluklar arasında ırksal bir sınır çizdiği ve Amerikan vatandaşlığını,  Amerikalı olmayı, beyazlık ile özdeş tuttuğu noktasını savunmaktadır. Makalenin  birinci kısmı, kölelik sorununa açıklamalar getiren teleolojik yaklaşımlara  karşılık olarak, kölelik karşıtı politikacıların ve toplulukların siyah topluluklara  karşı sergiledikleri tutarsız tavırları incelemektedir. İkinci kısımda ise, Amerikan  özgürlüğüne siyahların verdikleri tepkiler ve Frederick Douglass’ın ülkenin kuruluş  ilkelerindeki mürai fikir ve uygulamaları eleştirdiği konuşması irdelenmektedir. Irk,  etnik köken odaklı ulusalcı yapılar ile Amerika Birleşik Devletleri’nin sosyopolitik ve  sosyokültürel temellerini oluşturan kölelik ve Ulusal Bağımsızlık Günü gibi tarihsel  dönüm noktalarının vatandaşlık kavramı ile kurduğu karmaşık ilişkilerin ele alınması  çalışmanın amaçları arasındadır. Sonuç olarak bu çalışma, ulusal aidiyet ve kimlik  yapılarının toplumsal tezahürleri doğrultusunda ırk ve ırkçılık konuları üzerine bir  tartışma sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Re-publicizing The Nation: Slavery and The American Revolution
2019
Yazar:  
Özet:

July 4, 1776 marks the national beginnings of the United States and is celebrated as  the date of its independence from the imperial dominion of the United Kingdom.  This turning point in the history of the nation is accepted as the genesis of the  American freedom that champions the unassailable rights of life, liberty, and the  pursuit of happiness. Amidst the general enthusiasm for freedom, however, the  existence of slavery stood out as the ultimate paradox which the new nation had  to contend with. Contrary to the accepted historiographical explanations for the  incongruous presence of slavery in this land of freedom, the article claims that the  principles that defined the US citizenry also drew a racial boundary between white  and black communities where whiteness, inflected by nationhood, was held to be  coterminous with being American, while other (colored) identities were hyphenated  incessantly. The first part of the article addresses the teleological and apologetic  explanations for the slavery problem and argues against them by giving a detailed  analysis of the inconsistent attitudes of the abolitionist politicians and communities  towards African-American populations. The second part of the article studies the  black responses to American freedom and Frederick Douglass’s famous speech that  excoriates the hypocrisies coiled in the founding principles of the nation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Litera: Dil Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 73
2023 Impact/Etki : 0.06
Litera: Dil Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi