Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 52
 İndirme 21
Finansal Gelişmenin Gelir Eşitsizliği Üzerindeki Etkileri: Finansal Kuznets Eğrisi Hipotezi Türkiye İçin Geçerli mi?
2020
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Finansal gelişme bireylerin finansal kaynaklara daha iyi bir şekilde erişmesini sağlamaktadır. Finansal kaynaklara erişimin artması ile beraber gelir düzeylerinde de artış yaşanmaktadır. Gelir düzeyindeki artışın bireyler arasında eşit olarak paylaştırılması önemli bir araştırma konusudur. Gelir dağılımındaki eşitsizlik genelde Gini katsayısı ile ölçülmektedir. Bu çalışma Türkiye’de 1987-2016 döneminde finansal gelişme, enflasyon, kentleşme, kişi başına düşen gayrisafi sabit sermaye stoku ve Gini katsayısı arasındaki ilişkileri Bayer-Hanck birleşik eş-bütünleşme testi, kanonik eş-bütünleşme regresyonu (CCR) ve tam değiştirilmiş en küçük kareler (FMOLS) tahmincileri ile incelemeyi amaçlamaktadır. Bayer-Hanck testinin sonuçları bu değişkenlerin eş-bütünleşik olduğunu göstermektedir. CCR ve FMOLS ile elde edilen uzun dönem katsayıları enflasyon ve sabit sermaye stokunun gelir dağılımındaki eşitsizliği arttırdığını, kentleşmenin ise bu eşitsizliği azalttığını belirtmektedir. Ayrıca finansal gelişmenin pozitif katsayısı ve finansal gelişmenin karesinin negatif olarak belirlenen katsayısı finansal Kuznets eğrisi hipotezinin geçerli olduğunu doğrulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The effects of financial development on income inequality: Is the financial Kuznets Curve Hypothesis valid for Turkey?
2020
Yazar:  
Özet:

Financial development ensures that individuals have better access to financial resources. With the increase in access to financial resources, the income levels are also increasing. The equal distribution of the rise in income among individuals is an important subject of research. The inequality in income distribution is usually measured by the Gini ratio. This study in Turkey in the period 1987-2016 aims to examine the relationship between financial development, inflation, urbanization, non-profit fixed capital stock per person and the Gini ratio with Bayer-Hanck unified co-integration test, canonical co-integration regression (CCR) and fully modified small square (FMOLS) forecasts. The results of the Bayer-Hanck test show that these variables are equalized. The long-term rates obtained by CCR and FMOLS indicate that inflation and fixed capital stocks increased inequality in income distribution, while urbanization reduced this inequality. Also, the positive rate of financial development and the negative rate of the quarter of financial development confirms that the financial Kuznets curve hypothesis is valid.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Financial Development On Income Inequality: Is The Financial Kuznets Curve Hypothesis Is Valid For Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Financial development enables individuals to have better access to financial resources. As access to financial resources increases, income levels also increase. Equal distribution of the increase in income among individuals is an important research topic. Income inequality is generally measured by the gini coefficient. This paper aims to investigation of the relationship between financial development, inflation, urbanization, per capita gross fixed capital formation and Gini coefficient in case of Turkey, using Bayer-Hanck combined cointegration test, canonical cointegrating regression (CCR) and fully modified least square (FMOLS) estimators covering the period of 1987-2016. The results from the Bayer-Hanck test revealed that these variables are cointegrated. The estimated long-term coefficients obtained by the CCR and FMOLS show that inflation and gross fixed capital formation increases income inequality, whereas urbanization decreases this inequality in the long-term. In addition, the positive coefficient of financial development and the negative coefficient of the square of financial development confirm that the financial Kuznets curve hypothesis is valid for Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trends in Business and Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.262
Atıf : 14.292
2023 Impact/Etki : 0.623
Trends in Business and Economics