Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Temperlenmiş Alüminyum 5754 Alaşımının Frezelenmesinde Kesme Parametrelerinin Taguchi Metodu Kullanılarak Optimizasyonu
2019
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alüminyum alaşımları günümüzde, yüksek dayanım ve ağırlık oranı, iyi korozyon ve yorulma direnci nedeniyle, otomotiv ve havacılık sanayinde, plastik enjeksiyon kalıplarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu çalışmada, 80x80x30 mm ebatlarında 5754-H111 temperlenmiş alüminyumun alaşımına, kaplamalı ve kaplamasız kesici uçlarla yüzey frezeleme işlemi uygulanmış ve yüzey frezeleme işlemi esnasında kesme parametrelerinin yüzey pürüzlülüğü üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Deneylerde Taguchi L27 ortogonal dizini ile üç faklı kesici uç (Kaplamasız, Al2O3-TiCN-TiN kaplamalı, TiAlN Nano kaplamalı), kesme hızı (250, 350, 550 m/dak), ilerleme oranı (0.1, 0.2, 0.35 mm/diş) ve üç faklı kesme derinliği (1, 1.5, 2 mm) kullanılmıştır. Deneyler sonunda elde edilen değerler, sinyal-gürültü oranı (S/N), varyans analizi (ANOVA), üç boyutlu grafikler ve regresyon metodu kullanılarak değerlendirilmiştir. Deneylerden sonra en düşük yüzey pürüzlülüğü kaplamasız kesici uç, 1 mm kesme derinliği, 350 m/dak kesme hızı ve 0.35 mm/diş ilerleme oranında elde edilmiştir. Bu kesme şartları için yüzey pürüzlülük değerleri hesaplamalarda 0.26 µm olarak bulunmuş, doğrulama deneylerinde 0.29 µm olarak ölçülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Optimization of Cutting Parameters in Freshing of Tempered Aluminium 5754 alloy using the Taguchi Method
2019
Yazar:  
Özet:

Aluminium alloys today, due to their high resistance and weight rate, good corrosion and fatigue resistance, are widely used in the automotive and aviation industry, in plastic injection patterns. In this study, the surface freezing process was applied to the 5754-H111 tempered aluminum alloy of 80x80x30 mm sizes with covered and non-covered cutting ends and the effects of cutting parameters on the surface smoothness during the surface freezing process were studied. In the experiments, the Taguchi L27 ortogonal directory used three fucks of cutting ends (Uncovered, Al2O3-TiCN-TiN covered, TiAlN Nano covered), cutting speed (250, 350, 550 m/min), progress rate (0.1, 0.2, 0.35 mm/dent) and three fucks of cutting depth (1, 1.5, 2 mm). The results of the trials were evaluated using the signal-bully ratio (S/N), variance analysis (ANOVA), three-dimensional graphics and regression method. The lowest surface smoothness has been achieved after the tests; uncovered cutting end, 1 mm cutting depth, 350 m/min cutting speed and 0.35 mm/dent progress rate. For these cutting conditions, the surface smoothness values were found at 0.26 μm in calculations, and measured at 0.29 μm in verification tests.

Anahtar Kelimeler:

The Optimization Of Cutting Parameters Using Taguchi Method In Milling Of Tempered Aluminum 5754 Alloy
2019
Yazar:  
Özet:

Aluminum alloys have been widely used in plastic injection molds in the automotive and aerospace industries due to their high strength and weight ratio, and good corrosion and fatigue resistance. In this study, 5754-H111 tempered aluminum alloy piece with 80x80x30 mm dimensions was machined with face milling operation using coated and uncoated inserts. The effects of cutting parameters on surface roughness during face milling were investigated. In the experiments, different inserts (uncoated, Al2O3-TiCN-TiN coated, TiAlN Nano coated), cutting speeds (250, 350, 550 m/min), feed rates (0.1, 0.2, 0.35 mm/tooth) and cutting depths (1, 1.5, 2 mm) — each having three conditions — were used with the Taguchi L27 orthogonal array. The values obtained at the end of the experiments were evaluated using signal-to-noise ratio (S/N), variance analysis (ANOVA), three-dimensional graphs, and regression analyses. The minimum surface roughness was obtained using the uncoated insert at 1 mm cutting depth, 350 m/min cutting speed and 0.35 mm/tooth feed rate. The surface roughness values for these cutting conditions were found as 0.26 μm in the calculations and measured as 0.29 μm in the verification experiments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.134
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi