Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 30
 İndirme 8
SOSYAL MEDYANIN İMPULSİF SATIN ALMAYA ETKİSİ
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Gelişen internet ve bilgi teknolojileri ile sosyal medyanın önemi artmakta ve sosyal medya insanların yaşamlarının önemli bir parçası haline gelmektedir. Kullanıcılarına önemli avantajlar sunan sosyal medya, hem tüketicilerin hem de işletmelerin dikkatini çekmektedir. İnternet teknolojilerinin gelişmesi ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile geleneksel pazarlama anlayışı değişerek internet ve sosyal medya temelli pazarlama anlayışına kaymaktadır. Kıtlık mesajlarının da verildiği Facebook, Instagram ve Youtube gibi sosyal ağlar, işletmeler için reklam kaynağı olarak impulsif (plansız) satın almayı etkilemektedir. Bu araştırmanın amacı, sosyal medya kullanımının, sosyal medyada reklamlarının ve sosyal medya kıtlık mesajlarının kullanıcıların impulsif satın almaları üzerinde etkisinin olup olmadığını ortaya çıkarmaktır. Çalışma sosyal medya kullanan bireyler üzerinde yürütülmüştür. Araştırmaya yönelik veri seti oluşturmak için 404 birey üzerinde anket uygulanmıştır. Verilerin analizi için Aritmetik Ortalama, Standart Sapma, Güvenilirlik Analizi, Faktör Analizi ve Regresyon Analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, sosyal medya kullanımının impulsif satın alma üzerinde etkisi olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impulse of Social Media
2020
Yazar:  
Özet:

The importance of social media is increasing with the internet and information technology developing and social media is becoming an important part of people’s lives. Social media, which offers significant advantages to its users, attracts the attention of both consumers and. With the development of internet technologies and the spread of the use of social media, the traditional marketing concept changes and turns to the Internet and social media-based marketing concept. Social networks such as Facebook, Instagram and Youtube, which also send the messaging messages, influence impulsive (unplanned) purchases as a source of advertising for. The purpose of this research is to reveal whether social media use, social media advertisements and social media hunger messages have an impact on users’ impulsive purchases. The work is done on individuals who use social media. A survey of 404 individuals was implemented to create a set of data for the research. For the analysis of the data, the Arithmetic Medium, Standard Scream, Reliability Analysis, Factor Analysis and Regression Analysis were used. The research finds that the use of social media has an impact on impulsive purchases.

Anahtar Kelimeler:

Social Media Effects On Impulse Buying Behavi̇or
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.756
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute