Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 92
 İndirme 34
KENDİ GÖK KUBBEMİZ’DE İSİM TAMLAMASI KURAN EKLER KATEGORİSİ
2018
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk dili ekleşme sistemi bakımından incelendiğinde, yapım eki ve çekim eki olmak üzere yapılan ikili ek sınıflamasının yetersiz olduğu problemi, birçok gramercinin mutabık olduğu bir konudur. Telaffuza dayalı öğeler üzerinden pratik kazanan dilcilik faaliyetleri, ekleşme kültürü Türkçe kadar açık olmayan dillerin gramer anlayışlarının devam ettirilmesi bu problemlerin kaynağı olarak karşımıza çıkar. Türk dilinde yandaş karşıtlık ilişkisi düzeninde on ek kategorisi vardır. Bunlardan biri sıfatlama ve belirtme ana fonksiyonları ile çeşitlenen isim tamlaması kuran ekler kategorisidir. Çalışmamızda dilde mükemmeliyeti esas alan Yahya Kemal Beyatlı’nın Kendi Gök Kubbemiz şiir kitabında hemen her mısraında yer alan zengin malzemesiyle isim tamlaması kuran ekler ve bu eklerin icra ettikleri fonksiyonları inceledik.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2018


Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.038
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi