Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 1
Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Protein Oranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma
2013
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmamızda ekmeklik buğday çeşitlerinin protein oranları üç farklı yöntemle belirlenmiş, ekmeklik buğday çeşitleri ve analiz yöntemleri arası farkların belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada Harmankaya, Müfitbey, İkizce, Sönmez, Altay, Dağdaş, Bezostaja, Çetinel, Tekirdağ, Tosunbey, Pehlivan, Presto, Mirzabey çeşitlerine ait protein oranları Kjeldahl, NIR ve Dumas yöntemleriyle belirlenmiş ve gerek çeşitler ve gerekse protein analiz yöntemleri arası farklılıklar ortaya konmuştur. Çalışmada protein analiz yöntemleri ve çeşitler arasındaki farklılıklar %1 düzeyinde önemli bulunmuştur. Dumas protein yöntemi en fazla protein oranını vermiştir. En fazla protein oranı her üç yöntemde de Dağdaş ve Tosunbey ekmeklik buğday çeşitlerinden elde edilirken; en az protein oranı yine her üç töntemde de Harmankaya ekmeklik buğday çeşidinden elde edilmiştir. NIR protein analiz yöntemi ile Kjedahl analiz yöntemi benzer yöntemler olarak belirlenmiştir. NIR protein analiz yöntemi analizinde kimyasal madde kullanılmaması, birim analizin hızlı ve analiz maliyetinin düşük olması ve az miktarda örnek miktarı ile sonuç alınabilmesi ve her şeyden önce sonuçlarının güvenilir olması dolayısıyla hem bilimsel çalışmalarda ve hem de un sanayinde güvenle kullanılabilecek bir protein analiz yöntemi olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.821
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi