Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Normal Gelişim Gösteren ve Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Duygu Düzenleme
2015
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Duygu düzenleme, bireylerin hedeflerine ulaşabilmeleri ve sosyal hayata uyum sağlayabilmeleri için duygusal uyarılmanın başlaması, sürdürülmesi ve yönetilmesidir. Bir başka deyişle duygu düzenleme, kişinin amaçlarını gerçekleştirmek için duygusal tepkilerini kontrol etmesi, izlemesi, değerlendirmesi ve değiştirmesidir. Kişi tüm bunları yaparken, duygu düzenleme stratejilerini kullanır. Duyguları düzenlemeye yönelik davranış kalıpları ise yaşa ve gelişim özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Bebeklik döneminde birincil bakım veren kişi, bebeğin duygu düzenleme sisteminde birincil rol oynar. Bebeklerbasit anlamıyla, sıkıntılı hissettikleri anlarda ağlayarak, hoşnut hissettikleri anlarda ise bu durumu devam ettirmek için memnuniyet ifadeleri göstererek (gülümseme, sesler çıkarma, anneyle etkileşime girme) duygu düzenleme sistemlerinde onayakın kişiden destek alırlar. Ardından dil gelişimiyle beraber çocuklar duygularını ifade etmeye başlarlar. Okulöncesi dönemde ise çocuk, duygu düzenleme sistemine gittikçe daha çok dahil olmakta ve duyguları yönetme becerileri artmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda ise dil ve sosyal alanlardaki yetersizlikler, çocukların duygularını sözel olarak ifade etmelerini ve duygusal tepkilerini sosyal bağlama uygun hale getirmelerini zorlaştırmaktadır. Ayrıca etkili duygu düzenleme stratejilerini kullanmakta yetersiz kalmakta, bunun yerine öfke krizi geçirme, kendine zarar verme, kolay öfkelenme gibi davranış kalıpları geliştirerek kendilerine özgü stratejiler geliştirmektedirler. Bu makalede, normal gelişim gösteren ve otizm spektrum bozukluğu olan çocukların duygu düzenleme davranışları betimlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Emotional regulation in children with normal development and autism spectrum disorder
2015
Yazar:  
Özet:

Emotional regulation is the beginning, maintenance and management of emotional stimulation so that individuals can their goals and adapt to social life. In other words, emotional arrangement is that a person controls, observes, evaluates and changes his emotional reactions in order to his goals. The person, while doing all of this, uses emotions-regulating strategies. The patterns of behavior to regulate emotions vary according to the characteristics of life and development. The person who gives primary care during childhood plays a primary role in the baby's emotional regulation system. In a simple sense, babies crying in the moments they feel troubled, and in the moments they feel pleased, they receive support from the person approved in the emotional regulation systems by showing satisfaction to continue this situation (smile, noise, interact with the mother). With language development, children begin to express their feelings. In the pre-school period, the child is increasingly involved in the emotional system and increases the ability to manage emotions. In children with autism spectrum disorder, language and social failures make it difficult for children to express their emotions verbally and make their emotional reactions suitable for social connections. They are also inadequate in using effective emotions-regulating strategies, instead developing their own strategies by developing behavior patterns such as rising anger, self-suffering, easy anger. This article describes the emotional regulation behaviors of children with normal development and autism spectrum disorder.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 1.515
2023 Impact/Etki : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi