Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 44
 İndirme 13
TÜRKİYE’DE GELİR EŞİTSİZLİĞİ VE EKONOMİK GELİŞME ARASINDAKİ UZUN DÖNEM İLİŞKİ
2019
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Kuznets hipotezi, ekonomik gelişme ile gelir dağılımı eşitsizliği arasında çan-eğrisi biçiminde bir ilişki olduğunu öne sürmektedir. Bu çalışmada Kuznets’in ters U eğrisi hipotezi Türkiye için 1978-2016 dönemini kapsayan uzun dönem zaman serileri kullanılarak test edilmiştir. Kişi başına düşen milli gelir ile gelir dağılımı eşitsizliği arasındaki uzun dönem ilişki Pesaran vd. (2001)’nin ARDL sınır testi yaklaşımı kullanılarak hem doğrusal hem de logaritmik model çerçevesinde araştırılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir ile gelir dağılımı eşitsizliği arasında Kuznets’in savunduğu çan-eğrisi şeklindeki ilişkinin aksine U şeklinde bir ilişki söz konusudur.

Anahtar Kelimeler:

The long-term relationship between income inequality and economic development in Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The Kuznets hypothesis suggests that there is a relationship in the form of the clock-throw between economic development and income distribution inequality. In this study, Kuznets's reverse U curve hypothesis was tested using long-term time series covering the period 1978-2016 for Turkey. The long-term relationship between the national income per person and the inequality of income distribution is Pesaran vd. The ARDL border test approach (2001) has been researched in the linear and logarithmic model framework. According to the findings obtained from the study, in Turkey, the national income per person and the inequality of income distribution between Kuznets's defense of the relationship in the form of the call-to-call is a relationship in the form of U.

Anahtar Kelimeler:

Long-run Relationship Between Income Inequality and Economic Development In Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

Kuznets hypothesis suggests that there is an inverted U-shaped relationship between economic development and income inequality. In this study, Kuznets' inverted U-curve hypothesis was tested using long-run time series data covering the period from 1978 to 2016 for Turkey. The long-run relationship between national income per capita and income inequality was investigated using Pesaran et al. (2001) ARDL bound test approach within the framework of two different specifications. According to the results of this study, there is an U-shaped relationship between national income per capita and income inequality for Turkey in contrast to inverted U-shaped argued by Kuznets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty