Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
DAMLA SULAMA YÖNTEMIYLE SULANAN PAMUKTA FARKLI LATERAL ARALIKLARININ PAMUK LİF KALİTESİ VE BAZI AGRONOMİK ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİSİ
2010
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 2009 yılında yürütülen bu çalışmada, pamukta farklı lateral aralığı ve su düzeylerinin bazı lif kalite kriterleri (lif inceliği, lif uzunluğu, lif mukavemeti) ve agronomik özellikler (bitki boyu, koza ağırlığı, 100 tohum ağırlığı, çırçır randımanı, meyve dalı sayısı) üzerine etkisi araştırılmıştır. Araştırma üç tekerrürlü ve iki faktörlü tesadüf blokları deneme desenine göre kurulmuştur. Denemelerde 0.70 ve 1.40 m lateral aralıklarında A sınıfı buharlaşma kabından oluşan 8 günlük birikimli buharlaşmanın karşılandığı ( kpc-1: 1.00; kpc-2: 0.75 ve kpc-3: 0.50) üç su düzeyi incelenmiştir. Araştırmadan sonuçlarına göre, gerek lateral aralığının gerekse su düzeyinin verim ve lif kalite kriterlerine etkisi önemli düzeyde olmuştur. Her iki lateral aralığında da en yüksek sulama suyu T1 ve T4 konularına uygulanmıştır. Mevsimlik bitki su tüketimi değerleri 495.6 mm - 723.4 mm arasında değişmiştir. En yüksek ve en düşük kütlü verimi sırasıyla T4 ve T3 konularından ortalama 648.6 kg/da ve 537.2 kg/da olarak elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the different lateral interfaces of cotton in the DAMLA SULMING METHOD on the quality of the cotton leaf and the basic agronomic characteristics
2010
Yazar:  
Özet:

In this study, conducted in 2009 at the Ziraat Faculty of Research and Application Farm, various side range and water levels in cotton have studied the impact on some fiber quality criteria (fiber thinness, fiber length, fiber strength) and agronomic characteristics (planta length, cottage weight, 100 seed weight, cranberry randem, fruit branch number). The research was established on the basis of the trial pattern of trial and two-factor random blocks. Three levels of water were studied in the trials where a 8-day accumulated evaporation, consisting of A-class steering cabin in the 0.70 and 1.40 m lateral intervals (kpc-1: 1.00; kpc-2: 0.75 and kpc-3: 0.50) was observed. According to the results of the study, the impact of the water level on the efficiency and fiber quality criteria has been significant if the lateral range is needed. In both lateral range, the highest irrigation water was applied to the T1 and T4 issues. The seasonal plant water consumption values varied from 495.6 mm to 723.4 mm. The highest and lowest mass yield was achieved by an average of 648.6 kg/day and 537.2 kg/day from T4 and T3 matters respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.998
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi