Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
GEÇMİŞİN HAKİKATİ VE HATIRLAMANIN ÖZGÜRLÜĞÜ: KOLEKTİF BELLEK, HUKUK VE İNSAN HAKLARI
2019
Dergi:  
İnsan Hakları Yıllığı
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, genel olarak hukuk ve bellek ilişkisi adına betimleyici bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Yakın tarihte başlayan ve devam eden bellek patlaması süreci, hukuk alanında da ivme kazanmıştır. Bu alandaki gelişmeler, hukuk eliyle geçmişe ilişkin hakikati kurma adına yoğun bir gayreti işaret etmektedir. Ancak kurulan bu hakikat, uzun bir süredir kendi kolektif hafızaları baskı altındaki azınlık grupların talepleri ya da nazizm, faşizm gibi totaliter ideolojileri benimseyen grupların revizyonist söylemleri ile çarpışmaktadır. Bu çerçevede, kolektif belleğe doğrudan yönelen bu düzenlemelerin devletler ve bireyleri daha çok karşı karşıya getirmesi ile uluslararası insan hakları yargı mercilerinin sorumluluğu artmakta ve bu düzenlemelerin insan hakları ile ilişkisinin değerlendirilmesi zaruriyeti doğmaktadır. Bu doğrultuda, çalışmada öncelikle kolektif bellek kavramı üzerinde durulacak, daha sonra belleğin insan hakları hukuku ile ilişkisi irdelenecek, bu esnada uluslararası yargı organlarının ilgili kararları değerlendirilecektir

Anahtar Kelimeler:

GEÇMİŞİN HAKİKATİ VE HATIRLAMANIN ÖZGÜRLÜĞÜ: KOLEKTİF BELLEK, HUKUK VE İNSAN HAKLARI
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to provide an illustrative framework in the name of the law and memory relationship in general. The process of memory explosion that began and continued in recent history has also gained impulse in the field of law. The developments in this field indicate intense efforts to establish the truth about the past with the law. But this established truth has been in conflict with the demands of minority groups under the pressure of their collective memories for a long time, or the revizionist statements of groups adopting totalitarian ideologies such as Nazism, fascism. In this context, the increased responsibility of the international human rights courts is increased by the fact that these regulations direct to collective memory bring more states and individuals to face, and the assessment of the relationship of these regulations with human rights arises. In this regard, the study will focus first on the concept of collective memory, then the relationship of memory with the human rights law, during which the relevant decisions of the international judicial bodies will be assessed.

The Truth Of The Past and Freedom Of Remembrance: Collective Memory, Law, and Human Rights
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to provide a descriptive framework for the relationship between law and memory in general. The memory boom process that started and continued has gained momentum in the field of law recently. Developments in this area point to an intense effort to establish the truth regarding the past by law. However, this established truth collides with the demands of minority groups whose own collective memories are under pressure for a long time or revisionist discourses of groups that adopt totalitarian ideologies such as nazism or fascism. In this framework, the responsibility of international human rights bodies increases with the fact that these regulations, which are directed towards collective memory, confront states and individuals more, and thus it is necessary to evaluate the relationship between these regulations and human rights. In this regard, firstly, the concept of collective memory will be emphasized in the study, thereafter the relationship of memory with human rights law will be examined, while the relevant decisions of international judicial bodies will be evaluated

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnsan Hakları Yıllığı

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 69
Atıf : 197
2023 Impact/Etki : 0.125
İnsan Hakları Yıllığı