Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Suç Teorilerinin Rolü
2021
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Uyuşturucu madde, insan sağlığı ile toplum yaşamı üzerinde olumsuz etkileri bulunan ve bağımlılık yapan psikoaktif maddelerdir. Uyuşturucu bağımlılığını anlamak, açıklamak ve bu sosyal problemle mücadele etmek çerçevesinde bu konunun bilimsel olarak araştırılması büyük önem taşımaktadır. Uyuşturucu madde bağımlılığı, bireysel bir davranış olarak görülmekle birlikte bağımlı olma süreci ve etkileri bakımından toplumsaldır. Bu noktada da madde bağımlılığı sosyoloji disiplinin ilgi alanına girmektedir. Madde bağımlılığının en önemli özelliklerinden biri kuşkusuz Türkiye de dâhil olmak üzere birçok ülkede suç olarak kabul ediliyor olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı diğer bağımlılık türleri içerisinde farklı bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle madde bağımlılığı genellikle sosyoloji alanında alt disiplin olan suç sosyolojisi çerçevesinde incelenmektedir. Bu çalışma da suç sosyolojisinin madde bağımlılığına olan bakış açısını kuramsal olarak analiz etmeyi amaçlamaktadır. Madde bağımlılığında bireyin psikolojik yapısı kadar içinde yaşadığı toplumun yapısı ve özelliklerinin de etkili olduğu bulgularına ulaşılmıştır. Bu araştırmanın madde bağımlılığı ile mücadeleye farklı bir bakış açısı kazandıracağı düşünülmektedir. Anahtar kelimeler: Suç teorileri, uyuşturucu madde, bağımlılık, uyuşturucu madde bağımlılığı, madde bağımlılığı ile mücadele.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Crime Theories In Combating Drug Abuse
2021
Yazar:  
Özet:

Drugs are psychoactive substances that have negative effects on human health and community life and addicts. Scientific research of this issue is of great importance to understand, explain and combat drug addiction. Although drug addiction is seen as an individual behavior, it is social in terms of addiction process and effects. At this point, drug addiction is in the interest area of sociology discipline. One of the most important characteristics of drug addiction is that it is considered a crime in many countries, including Turkey. Due to this feature, it has a different place among other types of addiction. In this context, it is generally examined within the framework of the sociology of crime, which is a sub-discipline in the field of sociology. This study aims to analyze the drug addiction from the point of crime sociology. In drug addiction, it has been found that the structure and characteristics of the society in which the individual lives as well as the psychological structure of the individual. It is thought that this research will gain a different perspective on the fight against drug abuse.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.009
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences