Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Alkol Bağımlılarında İçselleştirilmiş Damgalama, Suçluluk ve Utanç Duyguları
2017
Dergi:  
Bağımlılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Internalized stigmatization; is the cognitive and affective internalization of the patient's who stigmatized by society. The individual begins to see himself/herself as if he/she is stigmatized by others, and causes guilt, shame, feelings of inferiority,  deterioration in family and friendship relationships and a decrease in self-esteem. Negative emotions are occured in person who internalized the stigma. The more important of these emotions are guilt and shame. Individuals who live with feelings of guilt and shame tend to drink alcohol as a way of coping with these emotions. After consuming alcohol, person experiences the feelings of guilt and shame again. This vicious circle, adversely affects the treatment of patients and increases relapse.  Therefore, coping with these emotions, specially guilt and shame, are important component for alcohol addiction treatment. In the light of these information, the aim of this article is to take an attention the importance of internalized stigmatization, guilt and shame in alcohol addicts. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bağımlılık Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 242
Atıf : 1.178
2023 Impact/Etki : 0.562
Bağımlılık Dergisi