Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’de İşgücü Piyasasında Suriyeli Mülteciler: Sosyoekonomik Bir Analiz
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sosyo-ekonomik koşulları araştırılmaktadır. Araştırmada TÜİK’in Hanehalkı İşgücü Anketlerinden yararlanılmıştır. Öncelikle Türkiye’deki kalabalık Suriyeli nüfusun çocuk yaşlardan itibaren okula gitmek yerine çalışma hayatına yönelmesinden kaynaklanan sorunlar analiz edilmiştir. Sonrasında ise mültecilerin işyerindeki durumu, ücretleri, aldıkları eğitimin işgücü piyasasındaki getirisi ve işveren tarafından ayrımcılığa maruz kalıp kalmadıkları değerlendirme konusu yapılmıştır. Araştırmanın sonuçları mültecilerin benzer özelliklerdeki Türk çalışanlar ile kıyaslandıklarında ayrımcılığa maruz kalmadıklarına işaret etmektedir. Ancak üniversite mezunu Suriyelilerin diploma tanınırlığının bulunmaması ve iş yerinde kayıt dışı çalışmaları nedeniyle, aldıkları eğitimin işgücü piyasasındaki getirisi Türk çalışanlara göre beşte bir düzeyindedir.

Anahtar Kelimeler:

Syrian Refugees In The Turkish Labour Market: A Socio-economic Analysis
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This article explores the socio-economic conditions of Syrian refugees in Turkey with the help of the Household Labour Force Survey. Firstly, it describes and analyses some of the challenges derived from an expansive population pyramid, low school attendance rates and high labour market attachment from an early age. Then, it assesses the employment and wage structure of Syrian workers, including the estimation of returns to schooling and a test for employer discrimination towards Syrian refugees. On the one hand, the results suggest that refugees are not discriminated against comparable Turkish employees. On the other hand, for Syrians with university degrees, informal work arrangements and lack of prior learning recognition make their return to schooling five times lower than that of formally employed Turkish citizens.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.203
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi