Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 4
Çiftçilerin Girdi Temini ve Tarımsal Ürün Pazarlaması Konusundaki Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Tarım Ekonomisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın temel amacı, çiftçilerin girdi temini ve tarımsal ürün satışı konusundaki tercihlerini ortaya koymak ve bu alanda yaşanan farklılıkları yorumlayarak çözüm önerileri getirmektedir Tasarım/Metodoloji/Yaklaşım: Araştırmanın ana materyalini araştırma alanındaki çiftçilerle yapılan anket çalışması oluşturmaktadır. Anket verileri dışında bitkisel üretim alanında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kaydı tutulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verileri kullanılmıştır. Ulusal Süt Kayıt Sistemi verilerinden anket yapılan üreticilerin kayıtları tespit edilerek veri seti içerisine alınmıştır. Sonuçlar tanımlayıcı istatistikler ve likert ölçeği ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Çiftçilerin girdi temini konusunda tarım kredi kooperatifleri ve bayileri tercih ettiği buna karşın tarımsal ürün satışında tüccarlar ile çalıştığı tespit edilmiştir. Ayrıca çiftçilere ucuz girdi sağlamak için kurulan tarım satış ya da tarımsal kalkınma kooperatiflerinin bu alanda yetersiz kaldığı görülmektedir. Özgünlük/Değer: Çiftçilerin ucuz girdi temini ve düşük finansman maliyetine sahip olması için bu alanda faaliyet gösteren kooperatiflerin daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Ürün satışı açısından kooperatiflerin tercih edilmesini sağlamak amacıyla hem bilgilendirme çalışmalarının ve hem de devletin yönlendirici rolünün yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Farmers' Approaches On Input Supply and Marketing Of Agricultural Products
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The main purpose of this research is to reveal the preferences of farmers for input supply and sales of agricultural products, interpreting the differences in this field and suggesting solutions. Design/Methodology/Approach: The main material of the research is the survey study conducted with the producers in the research area. Apart from the survey data, the Farmer Registration System (ÇKS) data recorded by the Ministry of Agriculture and Forestry in the field of crop production was used. The records of the producers surveyed from the data of the National Milk Registration System were determined and included in the data set. Results were evaluated with descriptive statistics and Likert scale. Findings: It has been determined that farmers prefer agricultural credit cooperatives and dealers for input supply, whereas they work with traders in the sale of agricultural products. In addition, it is observed that the agricultural sales or agricultural development cooperatives established to provide cheap input to the farmers are insufficient in this area. Originality/Value: For farmers to have cheap inputs and low financing costs, the cooperatives operating in this field should be more institutionalized. In order to ensure the preference of cooperatives in terms of product sales, both information activities and strict controls of the state should be expanded.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tarım Ekonomisi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 1.543
2023 Impact/Etki : 0.162
Tarım Ekonomisi Dergisi