Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 9
OSMANLI’DAN TÜRKİYE’YE GEÇİŞ SÜRECİNDE MİLLET VE MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI İLE İLGİLİ GELİŞMELER
2019
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Batı medeniyetinin ortaya çıkardığı ve her milletin kendi devletini kurması şeklinde benimsenen milliyetçilik, bu medeniyetin dayandığı seküler anlayışın bir sonucu olarak, dil, ırk ve kültür değerlerine dayandırılmış ve bu da milliyetçiliğin ırkçılığa dönüşmesine neden olmuştur. Batı medeniyetinin üstünlüğü ve emperyalist Batılı devletlerin dünya üzerindeki hâkimiyetlerini yaymak için, bu fikirden faydalanmak amacıyla yaptıkları propagandalar sonucunda, kısa zamanda bütün dünyayı etkilemiş olan bu fikirden, çok milletli bir yapıya sahip Osmanlı Devleti, olumsuz etkilenmiş ve parçalanma sürecine girmiştir. Devletin varlığını ve bütünlüğünü korumak isteyen Türk milleti, Osmanlıcılık, İslâmcılık ve Turancılık gibi bütüncül politikalar üretmişse de, milliyetçi düşüncelerin etkinliği dolayısıyla, başarılı olamamıştır. Millî Mücadele Dönemi’nde ırk temeline dayalı millet anlayışıyla, Türkiye topraklarını bölmek üzere işgal eden Batılılara karşı, din, vatan ve ortak tarih gibi değerler ön plana çıkartılarak, farklı ırk ve kültürlerin birlikteliğine dayalı bir millet anlayışı ortaya konulmuş ve bu birlikten doğan güçle, işgalciler ülkeden çıkarılmıştır. Ancak Cumhuriyet Dönemi’nde Batının değerlerine dayalı bir inkılâp yapılmış ve millet de bu değerlere uygun olarak yeniden tanımlanmış, Türkiye’de yaşayan herkes Türk sayılmış ve Türkleştirme politikası uygulanmıştır. Bu durum tepkilere sebep olmuş ve Millî Mücadele Dönemi’nde oluşan birlik ruhu zedelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

OSMANLI’DAN TÜRKİYE’YE GEÇİŞ SÜRECİNDE MİLLET VE MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI İLE İLGİLİ GELİŞMELER
2019
Yazar:  
Özet:

Nationalism, which the Western civilization reveals and adopts in the form of each nation’s establishment of its own state, is based on the values of language, race and culture as a result of the secular understanding that this civilization is based on, and that has led to the transformation of nationalism into racism. As a result of the propaganda of the Western civilization to spread its sovereignty over the world and the imperialist Western states to take advantage of this idea, the Ottoman State with a multi-national structure, which soon influenced the whole world, has been negatively affected and entered the process of dissolution. Although the Turkish nation, which wants to preserve the existence and integrity of the state, has produced integrated policies such as Ottomanism, Islamism and Turningism, it has not succeeded due to the effectiveness of nationalist thoughts. In the National Struggle Period, with the nation's understanding based on the race, against the Westers who occupied the territory of Turkey to divide, the values such as religion, patriotic and common history were put forward, a nation's understanding based on the unity of different races and cultures was revealed and with the power born of this unity, the occupants were removed from the country. But in the Republic Period, an incrust was made based on the values of the West, and the people were re-defined according to these values, and everyone in Turkey was considered Turkish and the policy of Turkishization was implemented. This situation caused reactions and the spirit of unity formed in the National Struggle Period.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi