Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Danışmanlı ve yarı danışmanlı öğrenme kullanarak doküman vektörleri tabanlı tweetlerin duygu analizi
2019
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternetin günlük hayatımızdaki artan kullanımı ile beraber sosyal medya organlarının gelişimi de paralellik göstermektedir. Mikroblog adı verilen facebook ve twitter benzeri uygulamaları ile anlık duyguları ve düşünceleri ifade etmek son derece yaygın bir hale gelmiştir. Mikroblog sitelerinin en yaygın kullanıma sahip olanlarından birisi de Twitter uygulamasıdır. Twitter üzerinden paylaşılan mesajlar bir ürün ya da hizmet hakkında olabileceği gibi bir kişiyle ilgili bir yorumda olabilmektedir. Yapılan yorumun belirtmek istediği anlamı ve duyguyu belirleyebilmek son dönemdeki gözde konulardan biridir. Bir ürün ya da hizmet hakkında yapılan binlerce yorumun tek tek okunup anlamlandırılması ve yorumlayanların fikirlerinin sınıflandırılması geleneksel yöntemlerde oldukça zaman ve emek alan bir alandır. Gerek makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritmalarındaki gelişmeler gerekse de bunları işleyip yorumlayacak bilgisayar sistemlerinin gelişimine parallel olarak milyonlarca veri üzerinde duygu sınıflandırılması mümkün hale gelmiştir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmada Türkçe ve İngilizce tivitler üzerinde duygusal sınıflandırma çalışması gerçekleştirilmiştir. Döküman vektörleri (Doc2Vec) kullanılarak yapılan çalışmada hem DBoW ve DM gibi iki farklı döküman vektörü yönteminin çalışması hemde Yarı Danışmanlı ve Danışmanlı öğrenmenin etkileri araştırılmıştır. Çalışma sonuçları doğruluk, kesinlik, anma, özgünlük ve F-ölçütü metrikleri ile raporlanmıştır. Gerçekleştirilen çalışma sonucunda Yarı Danışmanlı öğrenme yöntemi hem Türkçe hemde İngilizce veri kümesinde Danışmanlı öğrenmeye göre daha başarılı sonuçlar elde etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Emotional analysis of tweet based on document vectors using consulting and semi-consulting learning
2019
Yazar:  
Özet:

With the increasing use of the Internet in our daily lives, the development of social media organs is also parallel. Microblogging has become extremely common to express instant emotions and thoughts with apps like Facebook and Twitter. One of the most commonly used microblogging sites is the Twitter app. Messages shared via Twitter may be in a comment on a person, such as it may be about a product or service. The meaning and feeling of the commenting is one of the favourite subjects of the last period. The reading and understanding of thousands of comments on a product or service and the classification of the ideas of the interpreters in traditional methods is a space of time and effort. Although it is necessary to develop machine learning and deep learning algorithms, it has become possible to classify emotions on millions of data parallel to the development of computer systems that will process and interpret them. In the study we conducted, a study of emotional classification on Turkish and English tivit was carried out. In the study using document vectors (Doc2Vec), the study of two different document vectors methods such as both DBoW and DM has studied the effects of half-consulting and consulting learning. The results of the study are with accuracy, accuracy, memory, originality and F-dimensional metrics. As a result of the study, the Half-Consulting Learning Method has achieved more successful results than the Advisory Learning in both the Turkish and English datasets.

Anahtar Kelimeler:

Sentiment Analysis Of Tweets Based On Document Vectors Using Supervised Learning and Semi-supervised Learning
2019
Yazar:  
Özet:

The increasing presence of the Internet in the daily life leads to proliferation of social media. Microblogging applications such as Facebook and Twitter let their users to express their feelings and emotions in a short form of digital content including text, picture, and video. Twitter is one of the most popular microblogging applications. Tweets posted on twitter may contain positive or negative comments on a product, service or an individual. The analysis of the sentiments behind the tweets has been a popular research topic recently. Considering the time required to read and analyze a vast amount of tweets regarding a given product or service, manual classification of tweets is a complex and time consuming process. Recent machine learning and deep learning algorithms and the developments in the computer systems enable classification of the huge amount of data according to their sentiments in parallel. In this study, we have carried out sentiment analysis on tweets with both Turkish and English content. We have employed Document Vectors (Doc2Vec) along with DBoW and DM and analyzed the performance of semi-supervised and supervised learning methods. We have reported the performance in terms of accuracy, precision, recall, specificity and F-score metrics. We have concluded that semi-supervised learning outperforms supervised learning for both Turkish and English datasets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.553
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
69/135

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q3
167/239

Mühendislik Temel Alanı
Q3
57/114

Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi