Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 15
ÇOCUK GELİŞİMİ VE SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ‘RİSK ALTINDAKİ ÇOCUK’ KAVRAMINA İLİŞKİN METAFORİK ALGILARI
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

ÖZET Bu araştırmanın amacı; Çocuk Gelişimi ile Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin “risk altındaki çocuk” kavramına ilişkin sahip oldukları zihinsel imgelerini metafor tekniği kullanarak tespit etmektir. Araştırmanın çalışma grubunu 2019-2020 öğretim yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ile Sosyal Hizmet Bölümü’nde öğrenim gören toplam 123 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, nitel araştırma yöntemi ile toplanmış, çalışma deseni “olgu bilim” biçiminde düzenlenmiştir. Araştırmaya katılan öğrencilerin “risk altındaki çocuk” kavramına ilişkin sahip oldukları metaforları ortaya çıkarmak amacıyla “Risk altındaki çocuk…… gibidir, çünkü…” ibaresini tamamlamaları istenmiştir. Öğrencilerin ifadeleri bu araştırmanın temel veri kaynağını oluşturmuştur. Bu çalışmadaki metaforlar, Kuyucu ve ark. (2013), Akgün (2016), Gülen ve Dönmez (2020), çalışmalarında oluşturdukları kavramsal kategoriler incelenerek oluşturulmuştur. Elde edilen verilerin analizi sonucunda Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin toplam 40 adet, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin ise 44 adet metafor geliştirdikleri saptanmıştır. “Risk altındaki çocuk” kavramına yönelik Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin geliştirdikleri metaforların altı kavramsal kategori, Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerinin ise beş kavramsal kategori altında toplandığı görülmüştür. “Risk altındaki çocuk” kavramına ilişkin öğrencilerin oluşturdukları metaforlar kavramsal kategorilere ayrıldığında en çok metafor bulunan kategorinin, Çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinde “ilgiye muhtaç bir varlık olarak çocuk” ile “şekillendirilebilen bir hammadde olarak çocuk” Sosyal hizmet bölümü öğrencilerinde ise “ilgiye muhtaç bir varlık olarak çocuk” ile “gizemli bir varlık olarak çocuk” olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Children's Development and Social Services Department Students' 'Children at Risk' Quadrant Relationship Metaphorics
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to identify the mental images that students of the Child Development and Social Services Department have about the concept of "risked child" using the metaphor technique. The study’s work group consists of a total of 123 students studying in the Department of Social Services with the Department of Child Development of the Faculty of Health Sciences in the 2019-2020 academic year. The data of the research is collected by the quality research method, the work plan is organized in the form of "event science". Students involved in the study were asked to complete the phrase "the child at risk is like... because..." in order to reveal the metaphors they have about the concept of "child at risk". Students’ statements formed the basic data source of this research. The metaphors in this work, Kuyucu and ark. (2013), Akgün (2016), Gülen and Dönmez (2020), was created by studying the conceptual categories they created in their work. According to the analysis of the data obtained, a total of 40 students from the Department of Child Development and 44 students from the Department of Social Services have developed metaphors. The concept of "Children at Risk" has been found that the metaphors developed by the Children's Development Department are six conceptual categories, while the Social Services Department students are gathered under five conceptual categories. The most metaphorized category when the metaphors created by the students regarding the concept of "Child under risk" are divided into conceptual categories, the child development department's students are "Child as an intended entity" and "Child as a formable raw material" and the social service department's students are "Child as an intended entity" and "Child as a mysterious entity".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.579
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)