Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
20. YÜZYIL BAŞLARINDA BEYRUT LİMANINDA DENİZ TİCARETİ
2019
Dergi:  
Tarih ve Günce
Yazar:  
Özet:

Asya, Afrika kıtalarının geçiş noktasında yer alan Beyrut, Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde Osmanlı egemenliğine girmiş olup 1918 yılına kadar 402 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmıştı. Osmanlı Devleti’nin Suriye bölgesindekiönemli limanı olan kent, Şam’ın da limanıydı. Demiryollarının yapımı ile hinterlandıyla daha sıkı bağlar kuran kentin Hindistan, İran, Anadolu ve Arap dünyasına uzanan ticari bağları vardı. Limanın inşası ile birlikte kent modern bir liman kenti hüviyetine bürünmeye başlayacaktı. Dışarıdan gelen mallar Beyrut limanı yoluyla Suriye bölgesine ulaştırılırken, tarım ürünleri yün, ipek, kâğıt, deri gibi ürünler Beyrut limanı yoluyla dışarıya ihraç ediliyordu. Beyrut limanı ihracat değil daha çok ithalat limanıydı. Biz bu çalışmamızda Beyrut limanının 20. yüzyıldaki liman trafiğini, deniz ticaretini ülkelere göre ortaya koymaya çalıştık. Osmanlı Devleti’nin ilk beş limanı içerisinde yer alan Beyrut’un yerini belirlemeye çalıştık. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Tarih ve Günce

Dergi Türü :   Uluslararası

Tarih ve Günce