Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 59
 İndirme 12
Avrupa Birliği’nin Siber Güvenlik Politikası: Kurumsalcılık mı Tutarlılık mı?
2020
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin özellikle son dönemde hayatımıza yoğunluklu olarak entegre olduğu görülmektedir. Dijital çağın önüne geçilemez bir hızla değişim ve dönüşüm geçirmesi, pek çok avantaja neden olsa da beraberinde risk ve tehditleri getirmektedir. Öyle ki siber saldırılar bireylere, kurumlara ve devletlere yönelik önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Bu bağlamda, son derece kırılgan bir dünya kompozisyonu ile karşılaşılmakta ve siber güvenlik kavramı ön plana çıkmaktadır. Siber güvenliğin sağlanması hususunun son derece önemli olması çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) de dijitalleşen dünyadan kaynaklanan tehditleri kabul eden ve siber alanın güvenliğini sağlamaya dönük stratejiler ve politikalar geliştirmeye çalışan bir aktördür. Bu minvalden hareketle çalışmada, uluslararası sistemde kendine münhasır bir muhtevaya sahip olan ve 1 Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe giren Lizbon Antlaşması ile beraber tüzel kişilik kazanan Avrupa Birliği’nin siber güvenlik politikaları analiz edilmekte, AB ile siber güvenlik olgusu bağlamında nasıl bir denklem ortaya çıkmaktadır? sorusuna cevap aranmakta ve bu denklemin, resmî (kurumlar) ve gayri resmî (kurallar, prosedürler gibi) yapılar ekseninde AB’nin siber güvenlik politikasının analiz edilmesini sağlayan kurumsalcılık mı yoksa tutarlılık bağlamında mı kurulduğuna odaklanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The EU’s cybersecurity policy: corporativity or consistency?
2020
Yazar:  
Özet:

Information and communication technologies have been highly integrated in our lives, especially in recent times. The digital age’s unprecedented speed of change and transformation, although it brings many advantages, brings risks and threats. So cyber attacks pose a significant threat to individuals, institutions and governments. In this context, it is faced with an extremely fragile world composition and the concept of cybersecurity is in the forefront. The European Union (EU) is an actor that accepts the threats arising from the digitalized world and strives to develop strategies and policies to ensure the security of the cyberspace. In working with this minval, the EU’s cybersecurity policies, which have an exclusive influence in the international system and which have gained legal personality along with the Lisbon Treaty, which came into force on 1 December 2009, are being analyzed, what equation is there with the EU in the context of the cybersecurity phenomenon? The question is sought to be answered and the focus is on whether this equation is established in the context of corporate or consistency that allows the EU’s cybersecurity policy to be analyzed in the axis of formal (institutional) and non-formal (such as rules, procedures) structures.

Anahtar Kelimeler:

The Cyber Security Policy Of European Union: Institutionalism or Coherence
2020
Yazar:  
Özet:

It is seen that information and communication technologies have been intensely integrated into our lives especially in the recent period. The digital age has been changed and transformed at an unavoidable rate, despite it causes many advantages, but it also brings risks and threats. In fact, cyber-attacks pose an important threat to individuals, institutions and states. In this context, an extremely fragile world composition is encountered and the concept of cyber security comes to the fore. As the issue of ensuring cyber security is extremely important, the European Union (EU) is an actor that accepts threats arising from the digital world and tries to develop strategies and policies to ensure the security of the cyber space. Concordantly, the cyber security policies of the European Union, which has sui-generis content in the international system and gained legal status by Lisbon treaty entered into force on 1 December 2009, are analyzed. In addition to this, the equation arises between the European Union and the cyber security phenomenon has been examined for finding out whether the equation is built on institutionalism, which enables the analysis of the EU's cyber security policy on the basis of formal (institutions) and informal (such as rules, procedures) structures, or consistency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.708
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi