Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 8
BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNDE POLEN CANLILIK VE ÇİMLENME DÜZEYLERİ ÎLE BUNLAR ARASINDAKİ İLİŞKİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA / A STUDY ON THE DETERMINATION OF POLLEN VIABILITY AND GERMINATION AND THEIR INTERACTION OF SOME APRICOT CULTIVARS
1994
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET : Bu araştırma, Erzincan koşullarında yetiştirilen Hasanbey, Karacabey, Şalak, Hacthailoğlu, Şekerpare ve Tokaloğlu (Erzincan) kayısı çeşitlerinde polenlerin değişik ortamlardaki canlılık ve çimlenme düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Polen canlılığının tespitinde 2, 3, 5 Triphenyl Tetrazolium Clorid ve iyotlu Potasyum İyodür (İKİ) çözeltileri kullanılmıştır. Polenlerin çimlenme düzeyleri "asılı damla" yöntemiyle % 5, 10, 15, 20 ve 25'lik sakkaroz; 50,100, 200 ve 300 ppm'lik borik asil ve "doymuş petri" yöntemiyle % 1 agar + % 5,10,15'lik sakkaroz karışımı ortamlarında belirlenmiştir. En yüksek polen canlılık ve çimlenme düzeyi Hasanbey ve Karacabey çeşitlerinde tespit edilmiştir. Bütün çeşitlerde de, polen canlılık nispeti, polen çimlenme oranından biraz yüksek bulunmuştur. Ayrıca, 6 çeşitte de en yüksek polen çimlenme düzeyi "asılı damla" yönteminde, % 15'lik sakkaroz konsantrasyonunda elde edilmiştir. A STUDY ON THE DETERMINATION OF POLLEN VIABILITY AND GERMINATION AND THEIR INTERACTION OF SOME APRICOT CULTIVARS   SUMMARY : In this study, it was aimed to determine pollen viability and germination ratios of Hasanbey, Karacabey, Şalak, Hacıhaliloğlu, Şekerpare and Tokaloğlu (Erzincan) aprİcots grown in Erzincan conditions. İn determination of pollen viability, 2, 3,5 Triphenly Tetrazolium Clorid and İKİ solutions were used. İn establishing pollen germination, two method, "hanging-drop" with 5, 120,15, 20, 25 % sucrose and w i ıh 5,100,200,300 ppm boric acid and "agar plate" (1 % difco agar + 5,10,15 % sucrose) were used. The highest level of viability and germination were seen in Hasanbey and Karacabey cıütivars. In ali cuîtivars, the ratios of pollen viability were found as higher than those of germination. Further, the highest pollen germination ratio was observed in the "hanging-drop" with 15 % sucrose

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.198
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi