Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Geodynamic evolution of the Sanandaj-Sirjan Zone, Zagros Orogen, Iran
2015
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstract: The Sanandaj-Sirjan Zone is a metamorphic-magmatic belt, associated with the Zagros Orogen and part of the Alpine-Himalayan orogenic system in Iran. Stratigraphic, metamorphic, magmatic, and tectonic evidence presented here indicates that the Sanandaj-Sirjan Zone, the Central Iranian Microcontinent, and the North West Iranian Plate were a part of the Arabian plate until the Late Permian, when they separated during the opening of the Neotethys. Later subduction of the Neotethys oceanic crust beneath the Sanandaj-Sirjan Zone resulted in the complete closure of the Paleotethys Ocean in the Early Upper Triassic. The following extensional regime (related to slab roll-back) caused separation of the Sanandaj-Sirjan block, Central Iran Microcontinent, and North West Iranian Plate during the Upper Triassic to Lower Jurassic. The separation of these continental blocks caused sedimentation differences during that time. The North Tabriz and Nain-Baft Faults are probably the boundary between the Sanandaj-Sirjan Zone and Central Iran. The basin between the Sanandaj-Sirjan Zone and the Central Iranian block (the Iranian Microcontinent and North West Iranian Plate) closed in the Late Cretaceous. After that, these terranes experienced similar geological evolution, especially from the Oligocene to the Miocene.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.620
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Journal of Earth Sciences