Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
AKTİF VE AKTİF OLMAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE ALGILANAN EGZERSİZ YARARLARI VE ENGELLERİ
2021
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amaçları, aktif ve aktif olmayan üniversite öğrencilerinde algılanan egzersiz yararları ve engellerini karşılaştırmak ve üniversite öğrencilerinde fiziksel aktivite düzeyi ile algılanan egzersiz yararları ve engelleri arasındaki ilişkiyi belirlemekti. Yöntem: Bu kesitsel araştırmaya lisans öğrencileri davet edildi. Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi'ni (UFAA) ve Egzersiz Yararları/Engelleri Ölçeği'ni (EYEÖ) içeren çevrimiçi anketi toplam 526 öğrenci cevapladı. Katılımcılar UFAA'ya göre aktif (n=341) ve aktif olmayan grup (n=185) olmak üzere iki gruba ayrılarak değerlendirildi. Sonuçlar: Üniversite öğrencileri tarafından en çok algılanan yarar "egzersiz vücut görünümümü geliştirme yoludur", en çok karşılaşılan engel ise "egzersizden yoruluyorum" idi. Aktif ve aktif olmayan grupların karşılaştırılması, aktif grubun özellikle yaşam iyileştirme, fiziksel performans ve psikolojik bakışa dair egzersizin faydalarını aktif olmayan gruptan daha yüksek algıladığını (p<0,05), aktif olmayan grubun ise özellikle egzersiz ortamı ve fiziksel efora dair engelleri aktif gruptan daha fazla algıladığını göstermiştir (p<0,05). Ayrıca, toplam fiziksel aktivite düzeyi özellikle psikolojik bakış olmak üzere egzersiz yararları ile pozitif ilişkili iken, egzersiz ortamı ve fiziksel efora dair engeller ile negatif ilişkiliydi (p<0,001). Tartışma: Üniversite öğrencilerinin fiziksel aktivite katılımları, egzersizlerin faydalarına ilişkin bilgi ve algıları artırılarak ve hissettikleri engeller azaltılarak teşvik edilebilir. Bu nedenle, bu çalışmanın sonuçları, üniversite öğrencileri arasında fiziksel aktivite katılımını teşvik etmeyi amaçlayan müdahalelerin ve stratejilerin planlanmasına katkıda bulunabilir.

Anahtar Kelimeler:

Perceived Exercise Benefits and Barriers In Active and Inactive University Students
2021
Yazar:  
Özet:

active and inactive university students and to determine the relationship between physical activity level and perceived benefits/barriers in university students. Methods: The undergraduate students were invited to this cross-sectional survey. A total of 526 students responded to the online survey consisting of the International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) and Exercise Benefits/Barriers Scale (EBBS). The participants were divided into two groups: the active group (n=341) and the inactive group (n=185) based on IPAQ. Results: The most agreed benefit was the item "exercise improves the way my body looks," whereas the most agreed barrier was the item "exercise tires me". Comparison of the active and inactive groups showed that the active group perceived the benefits of exercise higher than the inactive group, especially in terms of life enhancement, physical performance, and psychological outlook (p<0.05). The inactive group perceived more barriers to exercise than the active group, especially in terms of exercise milieu and physical exertion (p<0.05). Moreover, the total physical activity level was positively associated with exercise benefits, especially psychological outlook, while negatively related to barriers, especially exercise milieu and physical exertion (p<0.001). Conclusion: The physical activity participation of university students can be encouraged by increasing their knowledge and perception of the benefits of exercises and by decreasing the barriers that they felt. Therefore, this study's results may contribute to planning interventions and strategies aiming to promote physical activity participation among university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 240
2023 Impact/Etki : 0.041
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi