Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
VI. HAÇLI SEFERİ’Nİ SONA ERDİREN 1299 YÂFÂ ANTLAŞMASI’NIN ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

Kutsal Roma-Alman İmparatoru II. Friedrich liderliğinde başlayan Altıncı Haçlı Seferi, birçok yönüyle Haçlı seferleri tarihinde bir istisnayı oluşturur. Nerdeyse hiç kan dökülmeyen 1228-1229 yıllarında gerçekleşen sefer sonunda Mısır ve Sicilya arasında bir diplomasi örneği sergilenmiş, uzun ve çetin geçen müzakereler neticesinde 1229 yılında maddeleri en az sefer kadar ilginç olan Yafa Sulhu akdedilmiştir. Bu antlaşmayla Haçlılar yıllardan beri büyük uğraş ve kayıp verdikleri Kudüs ve çevresini kılıç sallamadan elde ettiler. Antlaşmanın en önemli maddeleri Kubbetü’s Sahrâ ve Mescidü’l Aksâ’nın içinde bulunduğu Haremü’ş-Şerif dışında Kudüs’ün Hıristiyanlara bırakılması ve Kudüs’ün surlarında mütareke müddetince onarım yapılamayacağıydı. Kudüs’ün savaşmadan Hıristiyanlara teslimi nedeniyle İslâm kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu antlaşma, Kutsal Roma-Alman İmparatoru II. Friedrich ve yandaşları tarafından bir diplomasi zaferi olarak kabul edilmesine rağmen Müslümanlar ile Hıristiyanların ittifakının bir sonucu olduğundan ne İslâm dünyasında ne de Papalık nezdinde kabul görmemiştir. Yafa mütarekesi maddeleri, İslâm kaynakları ve Haçlı kronikleri arasında büyük bir tutarsızlık göstermektedir. Bu cihetle özellikle muasır kaynakları karşılaştırarak yapılan değerlendirme üzerine, antlaşma maddeleri üzerine bir yargıya ulaşmak, çalışmamızın çerçevesini oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Gazi Türkiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 575
Atıf : 1.047
2023 Impact/Etki : 0.03
Gazi Türkiyat