Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 8
İklim Değişikliğinin Çiftçilerin Hanehalkı Gelir Düzeyine Etkileri: Türkiye'de Konya İli Sarayönü İlçesi Örneği
2022
Dergi:  
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği tüm dünyada herkesi kapsayan yaygın bir olgudur. İklimsel özellikler, yeterli tarımsal üretim sağlamak adına üretici hanelerin gelir dengelerini koruması açısından önemlidir. Fakat iklimsel özelliklerdeki değişimler, tarımsal üretimde de değişimlere neden olduklarından üreticilerin gelir düzeylerini ve seviyelerini de etkilemektedir. Bu çalışma, küresel iklim değişikliğinin su seviyelerinde nasıl değişiklikler meydana getirdiğini ve bunun sonucunda çalışma alanındaki hanelerin tarımını ve gelir kaynağını nasıl etkilediğini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu çalışma da Türkiye'nin Konya ilinin Sarayönü ilçesinde yaşayan çiftçilerin iklim değişikliğine karşı savunmasızlıklarını ve hanelerinin gelir ve yoksulluk düzeyleri arasındaki ilişkiyi araştırmak için derinlemesine görüşme yöntemi kullanılmıştır. Çalışma sonuçları iklim değişikliğine bağlı su kaynaklarındaki değişimlerin Sarayönü'nün tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve bunun da çiftçi hanelerinin gelir kaynaklarını değiştirdiğini göstermektedir. Çiftçiler yıllardır sulu tarım yapamamakta ve düzgün hasat alamamaktadır. İklim değişikliği tarımsal arazi verimliliğini azalttığından, çiftçiler daha düşük kalite ve daha az mahsul elde ediyor bu durum hanelerin gelir krizine girmesine neden oluyor.

Anahtar Kelimeler:

Impacts Of Climate Change On Household Income Level Of The Farmers: The Case Of Sarayonu District Of Konya Province In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

Climate change is already a common phenomenon to people from all walks of life worldwide. Climate characteristics are essential for sufficient agricultural production to keep the income balance of the households of the producers. However, changes in climate characteristics bring changes in agricultural output which consequently affects the income levels of the producers. This study aims to explore how changes in global climate bring changes in water levels, consequently affecting the agriculture and income source of the households of the study area. This study uses an in-depth interview form to interview the farmers living in the Sarayonu district of Konya province in Turkey to explore their vulnerability to climate change and its impacts on their households' income and poverty levels. The study results show that changes in water resources due to climate change impacts negatively affect the agriculture sector of Sarayonu, which alters the income sources of the households of the farmers. As a result, farmers cannot go for irrigated farming for many years and, consequently, do not have a proper harvest. Since climate change impacts reduce agricultural land productivity, farmers get low quality and less crop yield, leading the households into an income crisis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 222
Atıf : 423
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
418/520

Hukuk Temel Alanı
Q4
45/58

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q4
58/73

ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi