Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
Gelişmekte Olan Ülkelerin CDS Primleri Arasındaki Eş-bütünleşme ve Nedensellik İlişkilerinin Araştırılması
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Çalışmanın amacı, Türkiye ve BRICS ülkelerinin ülke riskleri arasındaki eş-hareketlilik ve etkileşimlerin varlığını araştırmaktır. Bu amaçla ülkelerin CDS primleri arasında eşbütünleşme ve nedensellik analizleri gerçekleştirilmiştir. Yöntem – Ülkelerin CDS primleri arasında uzun dönemli eşbütünleşme ilişkisinin incelenmesinde ARDL Sınır Testi; kısa dönemli nedensellik ilişkilerinin tespit edilmesinde ise Toda-Yamamoto Testi kullanılmıştır. Veriler 15 Aralık 2015-18 Mayıs 2020 dönemini kapsamaktadır. Bulgular – Analizler sonucunda elde edilen bulgular, Türkiye ile Brezilya ve Rusya CDS primleri arasında eşbütünleşme ilişkisinin bulunduğu ancak bu ilişkinin uzun dönemde istikrarlı olmadığı yönündedir. Bununla birlikte Türkiye ile Hindistan arasında tek yönlü, diğer tüm ülkeler ile çift yönlü nedensellik ilişkileri gözlenmiştir. Tartışma – Ulaşılan sonuçlar Türkiye ile Brezilya ve Rusya’nın ülke risklerini etkileyen ortak küresel faktörlerin olduğu ancak Türkiye’nin kendi dinamikleri nedeniyle belirli dönemlerde bu ülkelerden ayrıştığı şeklinde yorumlanmaktadır. Kısa dönemde ise CDS primlerini etkileyen herhangi bir gelişmenin diğer ülkede de tepkiye yol açtığı, çift yönlü nedensellik ilişkisine bakılarak söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Research of the co-integration and causal relationships between the CDS primes of developing countries
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to explore the existence of co-mobility and interactions between the country’s risks of Turkey and the BRICS countries. For this purpose, co-integration and causality analyses between the CDS primes of the countries have been carried out. Method - The ARDL Border Test was used for the study of the long-term integration relationship between CDS primes in the countries; the Toda-Yamamoto Test was used for the detection of the short-term causal relationships. The data cover the period 15 December 2015-18 May 2020. Results - The results of the analysis indicate that there is an integration relationship between the CDS primes of Turkey and Brazil and Russia, but that relationship is not stable over the long term. However, the unilateral, dual causal relations between Turkey and India have been observed with all other countries. Discussions - The findings are interpreted as the common global factors that affect the country’s risks between Turkey and Brazil and Russia, but Turkey is separated from these countries in certain periods due to its own dynamics. In the short term, it can be said that any development that affects the CDS primes leads to a reaction in another country, taking into account the bilateral causal relationship.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 10.112
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi