Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 69
 İndirme 23
Klâsik Türk Şairlerinin Kaleminden Mağrib, Habeş ve Sudan
2018
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti denildiğinde ilk akla gelen unsurlardan biri de, bu devletin egemen olduğu zaman dilimi boyunca varlığını devam ettiren ve esasen bir gelenek şiiri olan Klâsik Türk Şiiri’dir. Söz konusu şiirde, dinî, tarihî, mitolojik vb. birçok alanın yanında reel hayata dair malzemelerden de geniş şekilde istifade edilmiştir. Bu bağlamda, Osmanlı Devleti’nin hâkim olduğu veya siyasî, sosyal ve kültürel bakımlardan irtibatta bulunduğu coğrafî mekânlardan birçoğu Klâsik Türk Şiiri’nde geniş yer bulmuştur. Şairler, kaside veya tarih gibi şiirlerde bazen mekânları tarihî gerçeklikleri içinde söz konusu etmeyi tercih etmişlerdir. Bununla birlikte, edebî eserin bir gereği olarak, birtakım edebî sanatların ifade imkânlarından yararlanılarak, çoğu kere coğrafî mekânlar bir kurgu çerçevesinde şiirlere yansımıştır. Osmanlı şairlerinin eserlerinde yer verdikleri mekânlar arasında Afrika kıtası da yer almaktadır. Çalışmada, Mağrib ifadesiyle karşılanan Afrika kıtasının ve burada yer alan ülkeler durumundaki Cezayir, Fas, Habeş, Sudan ve Tunus’un Osmanlı Şiiri’nde nasıl kurgulandıkları üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.086
Atıf : 3.638
2023 Impact/Etki : 0.169
Turcology Research