Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 31
 Görüntüleme 10
STALK, BENLİĞİN İZİNİ SÜRMEK
2017
Dergi:  
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stalk, son dönemlerde sosyal medya ağlarında iz sürme şeklinde kavramsal bir anlam kazanmıştır. İzi süren özne olan “Stalker” belki deetkili ve sarsıcı şekilde bir Tarkovski filmiyle izleyicilerin hayatına girmişti. Stalker girilmesi yasak olan bölgeye giden izi süren bir rehberdir; bilinmeyene, merak edilene ve görülmek istenene ulaştıran bir vasıta. Bu bilinmeyen bölgenin (zone), günümüzde çevirim içi sosyal ağlar bir benzerini oluşturmuş ve gerçek dünyada, gerçek iletişimin izinden uzaklaşan birey sanal bir gerçeklik inşası arayışıyla hem kendi izinin sürüleceği bir benlik yaratma ihtiyacı edinmiş hem de bu bölgede başkalarının izini sürer hale gelmiştir. İzi sürülen özne bulunduğu bu bölgede, kendinin bilinmeyenler (stalkerlar) tarafından da izlendiğinin bilincinde olarak benliğini sürekli yeniden çerçeveler. Bu teşhir, gözetlendiğinin bilincine sahip olduğu sürece devam eder ve kişi benliğini, izini sürenlerin eline teslim eder. İzi sürülen özne olan ben bulunduğu bölgede temsil edilen/çerçevelenen imgesiyle, aslında artık stalker’a kendini sunmuş olan nesneye dönüşmüştür. Bu bağlamda çalışmamız, sosyal medyada kişinin kendini seyirlik bir imge/nesne olarak nasıl çerçevelediğini tartışmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi