Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 42
 İndirme 8
TÜRKİYE’DE YENİ NESİL KOOPERATİF OLARAK NİTELENDİRİLEN SOSYAL KOOPERATİFLERİN GELENEKSEL VE YENİ NESİL KOOPERATİFLERLE KIYASLAMASI VE SWOT ANALİZİ
2020
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de kendilerini yeni nesil kooperatif modeli olarak tanımlayan sosyal kooperatiflerin özelliklerinin incelenmesidir. Bu inceleme kapsamında sosyal kooperatiflerin geleneksel ve yeni nesil kooperatiflerle benzeşen ve ayrışan özellikleri; sosyal kooperatiflerin güçlü ve zayıf yönleri, bunlara yönelik fırsat ve tehditler doğrultusunda Swot analizi yer almaktadır. Bu amaçla Türkiye’de farklı alanlarda faaliyet gösteren üç sosyal kooperatifin kurucu ortakları ile derinlemesine mülakat yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre sosyal kooperatiflerin geleneksel ve yeni nesil kooperatiflerden farklı bir kategoride değerlendirilmesi gereği ortaya çıkmıştır. Zira bu üç kooperatifleşme modeli sadece ortakların oy hakkı, yönetim kurulunun seçimi, topluma katkı sunma bakımından benzeşmektedir. Ayrıca sosyal kooperatifler ortaklık ve üyelik sistemleri, giriş sermayesinin genel düzeyi, risturn dağıtımı, kâr odaklılık, finansman temini, profesyonel yönetime bakış ve yönetim anlayışı bakımından yeni nesil kooperatiflerle farklılaşmaktadır. Sosyal kooperatiflerin güçlü yönleri arasında şimdiye kadar yapılan faaliyetlerde başarılı olma; zayıf yönleri arasında bilinirliğinin az olması, sermaye yetersizliği, ortaklarının çoğunluğunun başka profesyonel işlerinin olması, maliyetlerinin yüksek olması; karşılaştıkları fırsatlar arasında dayanışma ekonomisinin güçleniyor olması; tehditlerde ise sosyal kooperatifçiliğe özgü mevzuat olmaması öne çıkmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.753
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi