Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
ZEYNEP BOSTAN, Osmanlı Hariciyesinin Modern Temelleri: II. Abdülhamid Döneminde Diplomasi, Kitap Yayınevi, İstanbul 2021, 328 s. [Kitap Tanıtımı]
2021
Dergi:  
BELLETEN
Yazar:  
Özet:

Kendisini daha önce Hâlid Ziyâeddin’in yazdığı Musavver Mısır Hatıratı (Çamlıca Yayınları, 2017), kitabını çağdaş Türk okuyucusuna kazandırmakla ya da Bosnalı Ali Ulvi Bey biyografisi ile tanıdığımız Zeynep Bostan, çok konuşulan ve önemli polemiklere konu olan bir alanda 2019’da savunduğu tezini kısa zamanda kitaplaştırarak yayınladı. Kuruluşundan III. Selim’e ve “tek yönlü” ya da “ahidname dönemi” diye adlandırılabilecek çok uzun bir zamanı içine alan birinci dönem, 1793’ten Tanzimat’a kadar uzanan daimi elçilik kurma tecrübesi, her bakımdan bir atılım dönemi olan ve özellikle Kırım Savaşı ve Paris Antlaşması’nı da içine alan, Hariciye nazırının adeta Sadrazamdan daha etkili olduğu Tanzimat sürecinden sonra, II. Abdülhamid dönemine denk gelen ve kendine özgü ve kitapta “kurumsallaşma”, “çağdaşlaşma” ve “devamlılık” olarak nitelendirilen son döneme ayrılan ve zengin Osmanlı ve Fransız arşivlerinden beslenen bu kitap önemli bir boşluğu dolduracaktır.

Anahtar Kelimeler:

ZEYNEP BOSTAN, Osmanlı Hariciyesinin Modern Temelleri: II. Abdülhamid Döneminde Diplomasi, Kitap Yayınevi, İstanbul 2021, 328 s. [Kitap Tanıtımı]
2021
Dergi:  
BELLETEN
Yazar:  
Özet:

The Musavver Egyptian Memory (Chamlıca Publications, 2017), which had previously been written by Hâlid Ziyâeddin, by giving his book to the contemporary Turkish reader or by the biography of the Bosnian Ali Ulvi Mr. Zeynep Bostan, published his thesis in 2019 in a field that was much spoken and a matter of important polemics by briefly booking. The establishment III. The first period to Selim and a very long period that can be called the "one-way" or "hiddname period", the experience of establishing a permanent embassy from 1793 to Tanzimat, after the Tanzimat process, which is a breakthrough period in all respects, and especially the Crimean War and the Paris Treaty, where the Foreign Nazar was more effective than Sadrazam, II. This book, which is equal to the period of Abdülhamid and is its own and is part of the last period, which in the book is referred to as "institutionalization", "modernization" and "continuity" and is fed from the rich Ottoman and French archives, will fill an important emptiness.

0
2021
Dergi:  
BELLETEN
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
BELLETEN

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.371
Atıf : 5.706
2023 Impact/Etki : 0.221
BELLETEN