Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Determination of Population Development and Infestation Rates of Codling Moth [Cydia pomonella (L.) (Lepidoptera: Tortricidae)] by Using Different Sampling Methods in Şanlıurfa Province
2013
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Özet Bu çalışma, 2010-2011 yılında Şanlıurfa’nın Öğütçü ve Kargılı köylerindeki birer adet elma bahçesinde yürütülmüştür. Bu çalışma ile Şanlıurfa’da Elma içkurdu [Cydia pomonella (L.) (Lep.: Tortricidae)]’nun mücadelesi için gerekli önemli kritelerden ilk ergin çıkış zamanı, ergin popülasyon gelişimi, popülasyonun en yüksek olduğu dönemler, erginlerin doğada aktif olarak bulunduğu dönem ile  bulaşıklık oranının belirlenmesi amaçlanmıştır. C. pomonella’nın popülasyon gelişimi eşeysel çekici feromon tuzaklarıyla izlenmiştir. Bulaşıklık oranının belirlenmesinde Ağaç Esaslı Metot, Meyve Esaslı Metot ve Kasa Esaslı Metot olmak üzere üç farklı metot kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, C. pomonella’nın erginlerinin ilk olarak nisan ayının son haftası ile mayıs ayının ilk yarısında eşeysel çekici tuzaklarda yakalandığı belirlenmiştir. Ergin popülasyonu yıl içerisinde mayıs, haziran, temmuz ve eylül olmak üzere yılda belirgin 4 tepe noktası oluşturmuştur. Erginlerin tuzaklarda yakalandığı son tarih ise her iki yılda da eylül ayının son yarısına tekabül etmiştir. Bu sonuçlarla kelebeklerin doğada en az 5 ay (Mayıs-Eylül) aktif olduğu tespit edilmiştir.  Yıllara göre elma bahçelerinde, meyvelerdeki bulaşıklık oranının farklı metotlar kullanılarak % 4 ila % 83 arasında değiştiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.905
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences