Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Artificial Intelligence Helps Protect Smart Homes against Thieves
2020
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Interaction with the environments in which humans live is increasing more and more, and Artificial Intelligence (AI) offers significant contributions to this. Although the topic of smart homes has attracted a great deal of attention from researchers, the AI-based application in this area is still in its infancy. In this study, a home security automation system, which is quite simple, but smart and AI-based, is proposed. When the home-dwellers were not at home, the home lighting system tried to be managed with AI at night, as if life was still there. The AI-based smart home physical design was done using Arduino equipment and was tried to be adapted to the real-life environment with software support. As if there was someone at home, a special dataset, which was consisted of nine inputs, one output vector and about 5500 samples was created to turn on/off the home lights in a manner suitable for night life. The home lighting system was successfully managed using an AI-based system that learns nightlife lighting habits. The proposed system performance was tested in support of commonly used machine learning classification algorithms such as Multi-layer perceptron (MLP), Linear support vector machine (L-SVM), Gaussian Naive Bayes (NB), and linear discriminant analysis (LDA). The accuracy values of MLP, L-SVM and NB algorithms were 96.69%, 94.98% and 91.23%, respectively. Our results show that a home with AI could be safer and more secure against theft.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.924
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi