Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
L-ergotiyonin ve fetuinin blastosist gelişim oranlarına etkisi
2022
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada kültür vasatına ilave edilen L-Ergotiyonin ve Fetuin?in blastosist gelişimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmanın materyalini mezbahadan alınan ovaryumlardan toplanan oositler oluşturmuştur. Maturasyon (IVM) medyumunda 22 saat inkübe edilen oositler fertilizasyon (IVF) medyumunda sperma ile 20-22 saat inkübe edilmiştir. Fertilizasyon aşamasından sonra antioksidan (Grup 1: L-Ergotiyonin (L-Erg) 0.05 mM (n:100), Grup 2: Fetuin 1 mg/ml (n:100), Grup 3: kontrol (n:120) ilave edilen kültür (IVC) droplarına aktarılan zigotlar kültüre edilmiştir. Blastosist gelişimi 6. ve 7. günde kontrol edilmiştir. İn vitro embriyo üretim aşamalarında oluşan farklılıklar Ki-kare testi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: In vitro maturasyona alınan toplam 320 oositin 299?unun (%93,44) mature olduğu belirlenmiştir. Grup I, II ve III?ün maturasyon oranları sırasıyla %94, %92 ve %94,17 olarak tespit edilmiştir. Grupların cleavage oranlarının sırasıyla %92,55, %94,57 ve %92.04 olduğu belirlenmiştir. Kültür aşamasına alınan 299 zigottan 65 (%21,74) adet blastosist elde edilmiş ve gruplardaki blastosist oranlarının sırasıyla %45,74, %11,96 ve %18,58 olduğu görülmüştür. Yapılan çalışma sonrasında blastosist oranlarında L-Erg ve diğer iki grup arasında istatistiki farkın önemli olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Öneri: Sonuç olarak L-Erg?in blastosist gelişim oranlarını iyileştirdiği görülmüştür. L-Erg?in farklı dozlarda kullanımının araştırılarak antioksidan etkinliğinin en yüksek olduğu dozunun in vitro embriyo üretiminde kullanılabileceği ve daha fazla sayıda blastosist üretilebileceği düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The effect of L-ergotionin and fetutin on blastosistic growth rates
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study is aimed at determining the effect of L-Ergotiion and Fetuin on blastosistic development added to the culture. Tool and Method: The material of the study was formed by oocytes collected from the ovaries taken from the mosquito. Oocytes incubated in the maturing (IVM) medium for 22 hours are incubated with sperm in the fertilization (IVF) medium for 20-22 hours. After the fertilization phase, zigots transmitted to the antioxidants (Group 1: L-Ergotionin (L-Erg) 0.05 mM (n:100), Group 2: Fetuin 1 mg/ml (n:100), Group 3: Control (n:120) added to the culture (IVC) drops were cultivated. The development of blastosist was controlled on the 6th and 7th days. The differences in the embryos production stages in vitro have been assessed by Ki-core test. Results: In vitro maturity is estimated that the total of 320 oosithins received at 299 (93.44) are mature. Groups I, II and III’s maturity rates were 94, 92% and 94,17% respectively. The cleavage rates of the groups were 92.55% respectively, 94.57% and 92.04%. Of the 299 zigots taken to the cultural stage, 65 (21.74) blastosists were obtained and the blastosist rates in the groups were 45.74, 11.96 and 18.58 respectively. After the study was determined that the statistical difference between L-Erg and the other two groups in blastosist rates was significant (p<0.05). Recommendation: As a result, it has been shown that L-Erg improves the blastosist development rates. The use of L-Erg in different doses has been studied and it is believed that the dose with the highest antioxidant effectiveness can be used in in vitro embryonic production and more blastosists can be produced.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences