Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
Prof. Dr. Şükrü Karatepe ile " kent, politika ve demokrasi üzerine” bir söyleşi"
2014
Dergi:  
İDEALKENT
Yazar:  
Özet:

• Hocam, akademik uzmanlık alanınız olan "siyasi hayat ve kurumlar" yanında, kent ve kentleşme meseleleri üzerine de teorik çalışmalar yapıyorsunuz. Aynı zamanda Kayseri gibi önemli bir şehrin belediye başkanlığını yapmış olmanız nedeniyle bu konuda pratik deneyimi olan bir isimsiniz. Bu avantajları göz önünde bulundurarak, sizinle “kent ve politika” başlıklı bir söyleşi yapmanın faydalı olacağını düşündük. Konuya kuşatıcı bir teorik çerçeve çizerek başlayacak olursak, kent ve politika arasındaki münasebeti nasıl değerlendirebiliriz?   Şükrü Karatepe: "Şehir" ve "politika" kavramları, ancak birbiriyle açıklanabilir. Sosyal bilimler alanında çok az kavram bu ikisi kadar örtüşür. Kent politikaya, politika da ancak kentle bağımlı olarak anlam kazanır. Deyim yerindeyse, bu iki kavram karşılıklı olarak birbirinin "mana ve mefhumunda mündemiçtir". Kent ve politika kavramları köken olarak da akrabadır. Antik dönemde, yönetim ve siyaset merkezi olduğu için şehre  “polis” adı verildi. "Polis" politika yapılan yerleşim birimiydi. Siyasi ve idari organlarını tamamlayan yerleşim birimleri "site devleti", yani "polis" olmaya hak kazanıyordu. Arapçada şehir anlamına gelen "medine" kavramı da yönetim organları gelişmiş, uygarlık ortaya koyan yerleşik toplum demektir. Tarihin her döneminde şehirler, yönetici sınıfın oluştuğu, siyasi iktidarı ele geçirme iddiası olanların aralarında yarıştığı yerleşimlerdir. Roma İmparatorluğu "civitas" adı verilen bir tür güçlü şehirler federasyonuydu. Seçimle oluşan bir yerel senatosu bulunan civitas, siyasi ve idari örgütleriyle, kendi içinde bütünlüğü olan bir küçük cumhuriyet gibi yönetiliyordu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İDEALKENT

Dergi Türü :   other

İDEALKENT