Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Tokat ve Kocaeli ekolojik koşullarında Silajlık mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim ve verim özelliklerinin belirlenmesi
2021
Dergi:  
Muş Alparslan Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tokat-Merkez ve Kocaeli-Kandıra ekolojik koşullarında yürütülen bu araştırma bazı mısır çeşitlerinin verim ve verim özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak 2016 yılında yürütülen bu araştırmada Mısır Araştırma Enstitüsünden temin edilen 11 adet mısır çeşidi (P31Y43, Samada 07, Truva 5 Mısır, Ada523, Ada951, Kompozit Arifiye, Hido, Kilowatt, Aga, DKC7221 ve Burak) materyal olarak kullanılmıştır. Araştırmada bitki boyu, yaprak sayısı, tepe püskülü ve koçan püskülü çıkarma süresi, yaprak/sap oranı, yeşil ot verimi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; Tokat lokasyonunda ortalama bitki boyu 285.7 cm, ortalama yaprak sayısı 12.8 adet/bitki, ortalama tepe püskülü çıkarma süresi 77.37 gün, ortalama koçan püskülü çıkarma süresi 82.37 gün, ortalama yaprak/sap oranı %43.7, ortalama yeşil ot verimi 8718.4 kg/da olarak; Kocaeli lokasyonunda ortalama bitki boyu 231.0 cm, ortalama yaprak sayısı 13.2 adet/bitki, tepe püskülü çıkarma süresi 78.13 gün, koçan püskülü çıkarma süresi 83.23 gün, ortalama yaprak/sap oranı %42.2, ortalama yaş ot verimi ise 8875.5 kg/da tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre her iki lokasyon için de Kompozit Arifiye, Hido ve Truva çeşitlerinin verim özellikleri bakımından ön plana çıktığı ve tatminkar bir verim için bu çeşitlerin yetiştirilebileceğini söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Yield and Yield Characteristics Of Maize (zea Mays L.) Cultivars For Silage As Main Crop Under Tokat and Kocaeli Ecological Conditions
2021
Yazar:  
Özet:

This research, which was carried out in ecological conditions at Tokat and Kocaeli, aimed to determine yield and yield properties of some corn varieties. This study was conducted in a randomized complete block design locations with three replications in 2015. 11 different varieties provided from Sakarya Maıze Research Instıtute (Inove, DKC955, Impacto, Somma, Maximus, Burak, 31Y43, Reserve) were used in this research. Plant height, leaf number, tasseling period and silking period, leaf/stem ratio and green forage yield were investigated in the study. The results of average of data obtained from Tokat locations were determined for average plant height 285.7 cm, average leaf number 12.8 number/plant, average tasseling period 77.37 day, silking period 82.37 day, average leaf/stem ratio 43.7%, average green forage yield 8718.4 kg/da from Kocaeli locations were determined for average plant height 231.0 cm, average leaf number 13.2 number/plant, average tasseling period 78.13 day, silking period 83.23 day, average leaf/stem ratio 42.2%, average green forage yield 8875.5 kg/da. According to our result, variety Kompozit Arifiye, Hido ve Truva have superior yield properties in two location. Therefore, they identified as favorable varieties for usage in this location.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Muş Alparslan Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Muş Alparslan Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi