Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 371
 İndirme 39
COVID-19 PANDEMİ SÜRECİNDE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, pandemi döneminde sekteye uğrayan okul öncesi eğitimin yeniden yapılandırılmasına yardımcı olacak öneriler oluşturmaktır. Bunun için, Noblit ve Hare’nin 7 basamaklı Meta-etnografi metodu izlenerek, ebeveynlerin çocuklarının sağlığına ilişkin karar verme süreçleri, Türkiye’de okul öncesi eğitim için MEB tarafından alınan kararlar, dünyada COVID-19 virüsünün okul öncesi eğitime yansımaları ve İtalya’daki Reggio Emilia anaokulları örneği sentezlenmiştir. Meta-etnografi metoduna uygun olarak, farklı veri kaynaklarının (nitel ve nicel araştırmalar, gri literatür ve profesyonel uzmanlık) yorumları hem karşılaştırmalı hem de kümülatif olarak sentezlenmiş, bağlantılar kurulmuş ve hipotezler/öneriler oluşturulmuştur. Bu öneriler şunlardır: 1-Türkiye’de okul öncesine yönelik COVID-19 yapılanması için bir çalışma ekibi kurulmalıdır. 2-Okula dönüşler yavaş ve en acil olandan başlamalıdır. 3-Okula dönüşte, temizlik, sosyal mesafe, damlacık oluşumunu engelleme gibi kurallara uyulmalıdır. 4-Dolaşım azaltılmalıdır. 5-Çocuklar yaşlarına uygun yöntem ve tekniklerle rahatlatılmalıdır. 6-Risk altındaki çocuklara destek sağlanmalıdır. 7-Anti-viral ve anti-bakteriyel kumaşlardan kıyafet ve eğitim malzemesi üretilmelidir. 8-Çocukların iyi-oluş halleri için ihtiyaçları karşılanmalıdır. 9-Eğitimde kriz yönetimine ilişkin ebeveynlere/eğitimcilere eğitim verilmelidir. 10-Ailelerin ve çocukların kendilerini yalnız hissetmemeleri sağlanmalıdır. 11-Evde kalan okul öncesi çocuklar için projeler üretilmelidir. 12-Online eğitime erişimi olmayan çocuklar için alternatif yollar bulunmalıdır. 13-Uzaktan eğitimin verimli olması için çocukların öz-düzenleme ve üst bilişsel becerileri dikkate alınmalıdır. 14-Uzaktan eğitimde etkileşimli çalışmalar hazırlanmalıdır. 15-Çocukların oyunla öğrendiği unutulmamalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The COVID-19 PANDEMY COVID-19 PANDEMY COVID-19 PANDEMY COVID-19 PANDEMY COVID-19 PANDEMY COVID-19 PANDEMY
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to create suggestions that will help restructuring pre-school education that was affected during the pandemic period. To do this, the 7-stage meta-etnographic method of Noblit and Hare, the decision-making processes of parents on their children's health, the decisions taken by MEB for pre-school education in Turkey, the world's COVID-19 viruses in pre-school education reflections and the example of Reggio Emilia kindergartens in Italy have been synthesized. According to the meta-etnographic method, the interpretations of different data sources (quality and quantitative research, grey literature and professional expertise) are both comparative and cumulative synthesized, connections are established and hypotheses/orientations are created. These recommendations are as follows: a work team should be established for the construction of COVID-19 for pre-school in 1-Turkey. Returns to school should start slowly and from the most urgent. When returning to school, the rules such as cleaning, social distance, the prevention of the formation of drops should be followed. 4 should be reduced. Children should be relieved with the appropriate methods and techniques for their age. Support for children at risk. 7 Anti-viral and anti-bacterial fabric clothing and training materials should be produced. 8 The needs of the children are to be satisfied. Parents/educators should be taught in education about crisis management. Parents and children should not feel alone. Projects should be produced for pre-school children remaining at home. Alternative ways should be found for children who do not have access to online education. To ensure the effectiveness of remote education, the self-regulation and superior cognitive skills of children should be taken into account. 14 Interactive work in distance learning should be prepared. It should not be forgotten that the children learn with the game.

Anahtar Kelimeler:

Restructuring Early Childhood Education During The Covid-19 Pandemic
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.376
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi