Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE OYUNUN ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Eğitimde olumlu davranışların bireye kazandırılmasındaki en önemli süreçlerden biri, bireylerin geçirmiş oldukları okul öncesi eğitimdir. Bundan nedenle bu süreçte edinilen ya da istenilen bilgilerin aktarılmasındaki en büyük eğitim araçlarından biridir. Çocukluk sürecinde oyun ile istenilen bilgi, beceri, kültürel, duygusal, hayal güçlerinin geliştirilmesi, toplumsal değer ve normların kazandırılmasının yanında fiziksel-psikomotor, bilişsel, dil, sosyal-duygusal gelişim alanlarına katkı sağlanmasında önemli bir araçtır. Çocukların gelişiminde fonksiyonel olan bu araç özellikle başta eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin istenilen becerilerin kazandırılmasının yanında ebeveynlerin de toplum değerlerin kazandırılmasında kullanacakları en önemli araçlardan biridir. Bu araştırmanın amacı, okul öncesi öğretmenlerinin okul öncesi eğitimde oyunun kullanımına ilişkin görüşleri arasında cinsiyet, yaş, öğrenim durumu, mesleki kıdem, çalışılan yaş grubu, kadro durumu, sınıf mevcudu ve yardımcı personelin olup olmaması değişkenlerine göre anlamlı farklılaşma olup olmadığını incelemektir. Araştırma, betimsel bir çalışma olup 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır’da bulunan 30 okulda görev yapan 165’i kadın, 10’u erkek olmak üzere toplam 175 anasınıfı öğretmeninin katıldığı ölçek çalışması yapılarak elde edilen verilerin değerlendirilmesi için IBM SPSS 21.00 paket programı kullanılmıştır. Yapılan paket programı analizler sonucunda okul öncesi eğitimde oyunun kullanılması öğretmen görüşleri arasında farklılık bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Student Games According To Teachers’ Opinion In Pre-school Education
2018
Yazar:  
Özet:

One of the most important processes during which the learner is aimed to gain the intended behaviours is the pre-school education he has.Depending on that it is one of the major educational material for transfering the intended or gained information.The game in childhood period is an important material in means of developing terminal information, skills, cultural, emotinal, imagination and getting the social value; and also by contributing physical-psychomotor, cognitive, language, social-emotional development zones. These tools which are functional in children’s development are one of the most important materials specially for teachers in educational institution to teach the terminal information and also for parents to use in teaching the social values. The aim of this research is to investigate whether there are meaningful differences in the views of pre-school teachers regarding the use of games in pre-school education according to gender, age, educational status, occupational seniority, students’s age group studied, staff status, classroom availability and assistant staff. Being a descriptive study, this survey was analysed through IBM SPSS 21.00 package program in order to evaluate the data which were obtained from 175 pre-school teachers, 165 of whom were women and 10 men working at 30 schools in Diyarbakır in 2013-2014 academic year. As result of analyses, it was found that there were differences between opinions of teachers about using games at pre-school education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 3.990
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research