Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 4
TÜRKİYE’DE HAVA SALDIRILARINA KARŞI PASİF KORUNMA TEDBİRLERİ (1923-1960)
2020
Dergi:  
Tarih ve Günce
Yazar:  
Özet:

Türkiye, konumu itibariyle 20. yüzyılda gerçekleşen iki dünya savaşının sarsıcı etkilerini coğrafyasında hissetmiştir. Her ne kadar bu etkileri tamir etmeye çalışsa da toplum üzerindeki derin sarsılmanın yankıları uzun süre atılamamıştır. Özellikle Atatürk döneminden itibaren toplum, olası savaşlara karşı hazırlıklı olmaya çağırılır. Büyük meydan savaşları yerine geniş halk kitlelerini hedef haline getirebilen yeni savaş teknolojileriyle birlikte bu adeta zorunlu hale gelmektedir. Sivil halkın olası dış saldırılara karşı bilinçli olması arzu edilmektedir. Devlet, bu sebeple çeşitli yayın organları aracılığıyla halkın bilgisini artırmaya çabalamıştır. Bu kimi zaman kampanyalar, kimi zaman da halkın etkin katılımıyla gerçekleşen tatbikatlarla yapılmaktadır. Atatürk, daha 1930’ların başlarında yaklaşan tehlikeye karşı Türkiye’yi hazırlamaya başlamıştı. 1935 yılında ki meclis açılış konuşmasında sivil savunmanın önemine, çeşitli hava saldırılarına karşı halkın tedbirli olması üzerinde durmaktadır. Atatürk’ten sonra İsmet İnönü’de bu konuda sıklıkla uyarılarda bulunmaktadır. Bu çalışma da Atatürk ve İsmet İnönü dönemlerini de içine alacak şekilde 1960’lara kadar Cumhuriyet Türkiye’sinde toplumun savaşa bakışı, savaşlardan çıkarılan dersler, muhtemel savaş senaryolarına karşı ne gibi önlemler alındığı, vatandaşların pasif korunma önlemlerini hangi düzeyde anladıkları, katkı sağlamak adına neler yaptıkları üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Tarih ve Günce

Dergi Türü :   Uluslararası

Tarih ve Günce