Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 4
HUMANITARIAN INTERVENTION: THE EVOLUTION OF THE IDEA AND PRACTICE
2001
Dergi:  
PERCEPTIONS: Journal of International Affairs
Yazar:  
Özet:

In the post-Cold War era, the discussion on human rights and its promotion at the international level has proliferated, and this has coincided with a growing tendency to see a linkage between violations of human rights and international security. Drastic changes in international relations since the end of the Cold War have increased the probability of intervention with or without UN Security Council authorisation. Thus, the debate about humanitarian intervention has been reheated, generating a considerable literature, besides the increasing state practice. This article is an attempt to comprehend and illuminate this controversial issue. In doing so, after touching upon the definition of the concept, this article will discuss the evolution of the idea and practice of humanitarian intervention. By this means, the way in which the concept of humanitarian intervention has changed in accordance with the changing international milieu will be underlined. This article thus puts forward the view that humanitarian intervention is a reflection of a wider debate in international relations, namely cosmopolitanism vs. realism and, as such, it represents a shift from a statist paradigm to growing cosmopolitanism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
PERCEPTIONS: Journal of International Affairs

Dergi Türü :   Uluslararası

PERCEPTIONS: Journal of International Affairs