Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Bazı Bitki Ekstraktlarının Pseudomonas syringae pv. tomato’nun Neden olduğu Domates Bakteriyel Benek Hastalığına Antibakteriyel Etkisi
2019
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pseudomonas syringae pv. tomato (Pst)’nun neden olduğu Bakteriyel Benek Hastalığı domatesin en önemli tohum kaynaklı bakteriyel hastalığıdır. Bu çalışmada, yirmi dokuz bitki ekstraktının antibakteriyel etkileri in vitro ve in vivo’da araştırılmıştır. In vitro’da, Allium sativum 3 mm, Coriandrum sativum 13 mm, Eucalyptus camaldulensis 13.6 mm Pst’ye antibakteriyel etki göstermiştir. Pst’ye karşı Minimum Engelleme Konstantrasyonu değerleri (MIC) Allium sativum için 4.25 µl/ml, Eucalyptus camaldulensis için 3.75 µl/ml, Origanum onites için ise >128 µl/ml olarak belirlenmiştir. Allium sativum, Coriandrum sativum, Eucalyptus camaldulensis, Origanum onites, Origanum vulgare subs. hirtum ve Zingiber officinale bitki ekstraktları tohuma uygulanmış ve Pst’nin neden olduğu hastalık %8.8-100 oranında engellenmiştir. Çalışmada, A. sativum ve O. onites en başarılı tohum uygulaması olarak saptanmıştır. Bitki ekstraktları domates tohumlarının çimlenmesine herhangi bir olumsuz etki yapmamıştır. Saksı çalışmalarında, Allium sativum, Eucalyptus camaldulensis, Origanum onites, Zingiber officinale ekstraktları yeşil aksama püskürtüldüğünde Pst’nin neden olduğu hastalık %96-99, ekstraktlar köke uygulandığında %80-100 oranında baskılanmıştır. Köke Allium sativum ekstraktı uygulamak domates fidelerinde toksik olmuştur. Sonuç olarak, bitki ekstraktları domates bakteriyel hastalıklarının mücadelesinde yeni pestisitlerin geliştirilmesi açısından ümit vaat etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Some Plant Extract of Pseudomonas syringae pv. The Antibacterial Effect of Tomatoes on Bacterial Bean Disease
2019
Yazar:  
Özet:

Pseudomonas syringae pv. The bacterial bacterial disease caused by tomato (Pst) is the most important bacterial disease caused by the seed of tomato. In this study, the antibacterial effects of twenty-nine plant extract were studied in vitro and in vivo. In vitro, Allium sativum 3 mm, Coriandrum sativum 13 mm, Eucalyptus camaldulensis 13.6 mm Pst showed antibacterial effect. The Minimum Inhibition Constant (MIC) values against Pst are 4.25 μl/ml for Allium sativum, 3.75 μl/ml for Eucalyptus camaldulensis and >128 μl/ml for Origanum onites. Allium sativum, Coriandrum sativum, Eucalyptus camaldulensis, Origanum onites, Origanum vulgare subs. Hermione and Zingiber officinale plant extract are applied to the seed and the disease caused by Pst is 8%. 8 to 100 are blocked. In the study, A. sativum and O. onites were identified as the most successful seed application. Plant extract has not had any adverse effects on the grinding of tomato seeds. In the study of the seed, Allium sativum, Eucalyptus camaldulensis, Origanum onites, Zingiber officinale extracts were sprayed in the green seed, the disease caused by Pst was 96-99, and the extracts were printed in the root by 80-100%. Root Allium sativum extract is toxic in tomato fries. As a result, plant extracts promise hope in terms of the development of new pesticides in the fight against bacterial diseases of tomatoes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.748
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi