Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Toz Enjeksiyon Kalıplama Yöntemi için Üretilmiş Kobalt Esaslı Süperalaşım Besleme Stoklarının Reolojik Özelliklerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toz Enjeksiyon Kalıplama (TEK) gelişmiş bir Toz Metalurjisi (TM) üretim tekniği olup karmaşık geometriye ve dar tolerans aralıklarına sahip parçaların seri üretiminde kullanılan modern bir üretim metodudur. TEK’te kullanılan besleme stoklarının reolojik özellikleri, başarılı kalıplama işlemi üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Bu çalışmada, Co-212-C, Stellite-6 ve Fe50Co0,2Si kobalt esaslı süperalaşım tozları ve çeşitli polimerik bağlayıcılar kullanılarak üç farklı TEK besleme stoğu hazırlanmıştır. Kullanılan tozların besleme stoklarındaki kritik toz yükleme değerleri ve reolojik özellikler üzerindeki etkisi farklı sıcaklıklarda rotasyonel reometre cihazı kullanılarak incelenmiştir. Kullanılan tozların morfolojisi taramalı elektron mikroskobu (SEM) ile analiz edilmiştir. Hacimce %2,5’luk artışla %57,5-65 toz yükleme aralığında elde edilen besleme stoklarının TEK tekniği için temel gereksinimlerden biri olan psödoplastik akış davranışı sergilediği görülmüştür. Ayrıca yüksek toz yüklemelerindeki besleme stoklarının sıcaklığa karşı yüksek hassasiyet gösterdiği, düşük toz yüklemesi ve yüksek kayma hızı kombinasyonunun ise düşük viskoziteye ve bunun sonucunda toz ve bağlayıcının ayrışmasına neden olacağından TEK için uygun olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review of the Reological Characteristics of the Cobalt Basic Superman Nutrition Stores Produced for Powder Injection Modeling Method
2022
Yazar:  
Özet:

Dust Injection Shaping (TEK) is an advanced Dust Metal (TM) production technique and a modern production method used in the mass production of parts with complex geometry and narrow tolerance intervals. The reological characteristics of the food stocks used in TEK have a direct impact on the successful modeling process. In this study, Co-212-C, Stellite-6 and Fe50Co0,2Si were prepared with the use of kobalt-based superrelease powder and a variety of polymeric connectors, three different TEK feed stores were prepared. The impact on the critical powder load values and reological characteristics in the feed stocks of used powder has been studied using a rotating reometer device at different temperatures. The morphology of the powder used was analyzed by an electron microscope (SEM). With a volume increase of 2.5% in the 57,5-65% powder load range, the nutrient stocks were shown to show a psodoplastic flow behavior, which is one of the basic requirements for the TEK technique. It has also been shown that the nutrient stocks in high powder loads are high sensitivity to temperature, while the combination of low powder loads and high sliding speed is not suitable for TEK because it will cause low viscosity and consequently the separation of the powder and connector.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Rheological Properties Of Cobalt Based Superalloy Feedstocks Manufactured For Powder Injection Molding Method
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 985
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi