Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
DOĞUM SALONUNDA GÖREV YAPAN EBE/HEMŞİRELERİN YENİDOĞANIN İLK BAKIMINA YÖNELİK HASTA GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI
2016
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

ÖZET Amaç: Bu çalışmada, doğum salonunda görev yapan ebe/hemşirelerin yenidoğanın ilk bakımına yönelik hasta güvenliği uygulamalarını değerlendirmek amaçlanmaktadır. Yöntem: Araştırmanın evrenini Ankara’da bulunan altı hastanenin doğum salonlarında çalışan ebe/hemşireler oluşturmaktadır. Araştırmada, araştırmacılar tarafından geliştirilen anket formu kullanılmıştır. Ankette hemşirelerin sosyodemografik özellikleri ve yenidoğanın ilk bakımında hasta güvenliğine ilişkin uygulamalardan oluşan toplam 62 soru yer almaktadır. Bulgular: Çalışmaya katılan ebe/hemşirelerin (n=60) %41,7’si ön lisans, %46,7’si lisans mezunudur. Ebe/hemşirelerin günlük ortalama bakım verdikleri bebek sayısı 3,63 ’tür (1-8). Doğum salonunda bakımın hızlı ve sorunsuz yapılabilmesi için yapılan hazırlıklara bakıldığında; ebe/hemşirelerin %56,7’si doğumdan önce doğum salonu temizliğinin yapıldığını, %91,7’si doğumdan önce kullanılacak malzemelerin hazırlandığını söylemiş, %60’ı steril bohça hazırladığını, %61,7’si cihaz kontrolü yaptığını belirtmiştir. Sonuç: Çalışmada elde edilen bulgular doğrultusunda; ebe/hemşirelerin yenidoğan güvenliği için aldığı önlemlerin yeterli olmadığı görülmüştür. Bu nedenle ebe/hemşireler yenidoğan güvenliği açısından değerlendirilmeli ve bu konu hakkında hizmet içi eğitimler düzenlenmelidir. Anahtar Kelimeler: Yenidoğan güvenliği; yenidoğan bakımı; doğum salonu.   ABSTRACT The Patient Safety Practice of Midwife and Nurse Who Work in The Delivery Room Relating to The First Care of The Newborn Objective: This study aims to examine that the patient safety practice of midwife and nurse who work in the delivery room relating to the first care of the newborn. Methods: The research of population compose of midwife and nurse working six hospitals located in Ankara. In the study, a questionnaire developed by the researchers was used. The guestionnaire consist of 62 questions is about socio-demographic characteristics of nurses and the patient safety practice in the first care of the newborn. Results: 41.7% of participants are undergraduate and %46,7 of them are graduate degree. Given the number of baby care by them is 3.63 per day. Considering to preparations be done quickly and smoothly in the delivery room for neonatal care;   56,7 % of them reportet that the delivery room cleaning is done before birth. 91,7% of them reported that preparation of materials to be used before birth. While 60% of midwife and nurse stated that preparing sterile pack, 61,7% them point out device control. Conclusion: Considering to the result of the study show that the measures taken by nurses and midwives is not sufficient for neonatal safety. Therefore, they should be evaluate and informed about neonatal safety Keywords: Newborn safety; newborn care; delivery room

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 10.814
2023 Impact/Etki : 0.11
Journal of Nursology