Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Yapay Zeka Tekniklerinin / Uygulamalarının Siber Savunmada Kullanımı
2020
Dergi:  
Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet—Günümüzde siber savunma alanındaki süreçlerin hızı ve kullanılan veri miktarının çokluğu dikkate alındığında, otomasyon sistemlerinin yardımı olmaksızın, salt insan gücü kullanılarak etkili bir savunma meydana getirilmesi beklenemez. Bununla birlikte, ağlardaki dinamik olarak gelişen saldırılara karşı, etkin bir savunma için, klasik sabit algoritmalar ile yazılım geliştirmek zordur. Bu durumun üstesinden, yazılım için esneklik ve öğrenme kabiliyeti sağlayan yapay zeka yöntemleri kullanılarak gelinebilir. Savunma sistemlerinin zekasının arttırılması yoluyla siber savunma yeteneklerinin geliştirilmesi ihtimali oldukça yüksektir. Gerçek hayatta siber savunma ile ilgili sorunlara bakıldığında birçok siber savunma probleminin ancak yapay zeka yöntemleri kullanıldığında başarıyla çözülebileceği açıkça görülmektedir. Bu makalede mevcut yapay zeka uygulama ve teknikleri gözden geçirilerek, yapay zekanın siber savunma sistemlerinde kullanımı ve bu kullanımın zorunluluğu ve öneminden bahsedilmiştir. Makalenin amacı, hali hazırda geliştirilmekte olan yapay zeka teknoloji ve metodoljilerini ele alıp inceleyerek, bu teknoloji ve metodojilerin siber savunmadaki rolü ve adaptasyonu konusuyla entegre ederek, bahsi geçen bu yöntemlerin siber savunma alanında kullanımını güncel örneklerle açıklayabilmektir.

Anahtar Kelimeler:

Use of artificial intelligence techniques / applications in cyber defense
2020
Yazar:  
Özet:

Today, taking into account the speed of processes in the field of cyber defense and the abundance of the amount of data used, it is unlikely that an effective defense will be created without the help of automation systems, using the purely human power. However, against dynamically developing attacks on the networks, for an effective defense, it is difficult to develop software with classic fixed algorithms. Overcoming this situation can be done by using artificial intelligence methods that provide flexibility and learning ability for the software. The possibility of developing cyber defense abilities through increased intelligence of defense systems is quite high. When we look at the problems related to cyber defence in real life, it is clear that many cyber defence problems can only be successfully solved with the use of artificial intelligence methods. This article reviewed the existing AI applications and techniques, discussed the use of AI in cyber defense systems and the necessity and importance of this use. The objective of the article is to be able to explain the use of these methods in the field of cyber defense by addressing and studying the technology and methodologies of artificial intelligence that are currently being developed, integrating these technologies and methodologies with the role and adaptation of them, with current examples of the use of these methods in the field of cyber defense.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 46
Atıf : 210
Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi