Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
ÖRGÜTE YÖNELİK PSİKOLOJİK SAHİPLENME OLGUSU ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2023
Dergi:  
Journal of Research in Business
Yazar:  
Özet:

Psikolojik sahiplenme, kişilerin yasal sahipliği olmadan belirli bir hedefe yönelik sahiplenme duygusu geliştirmesidir. Örgütsel bağlamda, örgüte veya işin kendisine yönelik olarak geliştirilebilmektedir. Bu çalışma, örgüte yönelik psikolojik sahiplenmeyi derinlemesine anlamayı, örgütlerde istenen sonuçları teşvik etmek için bir araç olarak kullanılıp kullanılamayacağını, çalışanların kavramı nasıl algıladıklarını ve işyerindeki gözlemlerini ve COVID-19 pandemisinin örgüte yönelik psikolojik sahiplenme üzerindeki algılanan etkisini anlamayı amaçlamaktadır. Türkiye'de 10 tam zamanlı çalışanla yapılan derinlemesine görüşmelerden elde edilen bulgular, psikolojik sahipliğin tanımını, öncülleri ve sonuçları, çalışanların işyerinde sahip olduklarını hissettikleri varlıkları, COVID-19’a bağlı olarak algıladıkları değişiklikleri ve yönetim uygulamalarını içermektedir. Sonuçlar, örgüte yönelik psikolojik sahiplenmenin, örgütlerde iş performansını, üretkenliğini artırmak ve ekstra rol davranışlarını teşvik etmek için bir araç olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Bu çalışma, psikolojik sahiplenme ile ilgili teşvik edici ve cesaret kırıcı faktörleri belirleyerek İnsan Kaynakları ve üst yönetim uygulamaları için içgörü sağlamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Qualitative Study On Organisation-based Psychological Ownership
2023
Yazar:  
Özet:

Psychological ownership is a phenomenon in which people develop possessive feelings for a specific target without legal ownership. It might be developed toward the organization or job itself in an organizational context. This study aims to understand organization-based psychological ownership in-depth, whether it can be used as a tool to foster desired outcomes, and how employees perceive the concept and their observations at work perceived effects of COVID-19 pandemic on organization based psychological ownership. Findings from in-depth interviews with 10 full-time employees in Turkey include definition, antecedents, and consequences of psychological ownership, possessions at work, perceived changes due to pandemic and management practices. The results show that organization-based psychological ownership can be used as a tool to increase job performance, productivity and foster extra-role behavior in organizations. This study intends to provide insight into Humans Resources and top management practices by listing the encouraging and discouraging factors related to psychological ownership.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Research in Business

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 132
2023 Impact/Etki : 0.171
Journal of Research in Business